Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

47. Tek prijateljstva v Hotedršici

Že 47 let zapored Športno društvo Hotedršica s pomočjo številnih sponzorjev v maju organizira Tek prijateljstva; letos smo tekli na predzadnjo majsko soboto. Tek poteka pod okriljem Primorskih tekov za vse generacije, prej imenovanih Primorski pokalni teki, in je šesti v seriji osmih pokalnih tekov.
Letošnje dogajanje na glavnem trgu v Hotedršici je močno zaznamovala visoka udeležba šolskih in predšolskih otrok, teka se je namreč udeležilo kar 180  predstavnikov mlajše generacije, od tega je bila tretjina starih 7 let ali manj. Med mlajšimi tekači je bila, tako kot tudi pretekla leta, s petimi zmagami najuspešnejša ekipa AD Posočje. S po dvema zmagama sta sledila TSK Logatec in TD Bovec. Med mlajšimi domačini se je že drugo leto zapored na zmagovalno stopničko v svoji kategoriji povzpel Vid Zelenc, odlične rezultate pa so dosegli tudi številni drugi člani ŠD Hotedršica, in sicer drugo mesto Izak Ambrožič, Ana Brus in Ema Nagode, tretje mesto pa  Luka Dolinar, Jakob Čuk, Matevž Špacapan, Nejc Mlinar, Sara Leskovec in Karin Eržen.

V primerjavi s preteklimi leti, ko se je na 11,8 km dolgo krožno pot podalo okrog 50 odraslih, je bila udeležba letos precej bolj skromna, saj jo je preteklo 39 predstavnikov odrasle generacije, od tega le 7 žensk. Kot ocenjuje predsednik društva Robert Mikuž, je »verjetno eden izmed razlogov udeležba tekačev na Maratonu Radenci, ki je bil letos na isti dan«. Ob tem pa dodaja, da »se upad tekačev sicer odraža tudi na vseh preostalih Primorskih tekih za vse generacije«, kar tudi povezuje z vse večjimi tekaškimi prireditvami.

Večinoma makadamsko in razgibano pot po Hotedršici in njeni okolici je tokrat najhitreje pretekel Tomaž Ferjančič (ŠD Nanos Podnanos), sledila sta mu Davor Krašovec (Tek.si) in Robert Stranjak (Spinnteam Logatec). Med ženskami je bila najhitrejša Sergeja Lipušček (DLT Filipides), sledili sta ji Kristina Ipavec (GJV Idrija) in Matejka Ahčin. Med člani ŠD Hotedršica so si v svojih kategorijah prvo mesto pritekli Jernej Šemrov, Maruša Brenčič Nagode in Nada Merlak, drugo pa Borut Albreht, predsednik društva Robert Mikuž ter Zorka Bošnjak.

Vsem prisotnim na dogodku se iskreno zahvaljujemo za udeležbo in soustvarjanje prijetnega sobotnega popoldneva, ki je potekalo v znamenju prijateljstva. Zahvaljujemo se tudi vsem sponzorjem, še posebej Občini Logatec, ter vsem prostovoljcem in članom društva. Obenem pa vas že danes vabimo, da se nam na Teku prijateljstva pridružite tudi naslednje leto.

 

Oglejte si tudi