Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

ŠD Tek je lek na Ljubljanskem maratonu

Tako lepo vreme smo imeli celo jesen, da smo se prav razvadili. Skoraj vse treninge smo naredili v odličnih pogojih zato smo toliko bolj napeto spremljali zadnje dni vremensko napoved in upali, da se bodo vremenarji tokrat zmotili. A glej ga zlomka, zadnje čase so neverjetno natančni. Seveda ni nihče pomišljal, da zaradi dežja ne bi tekel na Ljubljanskem maratonu. Je bilo pa zaradi slabega vremena manj gledalcev ob progi.

Sobotno popoldne je bilo namenjeno šolskim tekom in tudi tam so naši mladi tekači odlično opravili svojo nalogo. Najprej so tekli nižji razredi in Manca se je pogumno borila s starejšimi in prišla 3. v cilj. V tekih višjih razredov so bili Matic, Tian in Teja povsem enakovredni najboljšim in bodo v prihodnjih letih tudi zmagovali.

V teku srednješolcev je Jakob Medved tekel odlično in bil na koncu absolutno 3., čeprav je od večine mlajši. V nedeljo je pa na 10km pritekel do 9. mesta tako, da je bil zanj Ljubljanski maraton res uspešen in naporen.

Nedelja se je začela po napovedih in mi smo se opremili z vrečami za smeti, ki smo jih oblekli in potem pred začetkom odvrgli. Sicer nismo ostali suhi, je pa zadržalo nekaj toplote. Prvi so se po dežju zapodili tekači na 10km. Lep pogled na nepregledno množico veselih in mokrih tekačev. Prvi so bili mokri malo manj, potem pa je padalo vedno bolj tako, da se je splačalo potruditi hitro v cilj in na suho. Največ naših tekačev je bilo na 21km in tudi najbolj so bili navdušeni na cilju. Večina je tekla svoje najboljše rezultate oziroma tako, kot so si želeli. Mokri, malo utrujeni in veseli smo se dobili v našem lokalu. Letos smo imeli tudi kar 4 naše maratonu. Medtem, ko je Stane, izkušen maratonec in je suvereno opravil z zahtevno preizkušnjo v odličnem času, sta Dare in Radovan tekla v okviru tega, kolikor sta uspela teči to jesen. Bilo je težko, a sta bila uspešna. Naša Tina pa je nastopila na svojem prvem maratonu. Zelo pridno je tekla že poleti in potem celo jesen tako, da je bila dobro pripravljena, vseeno pa jo je bilo kar malo strah. Teka se je lotila pogumno in z manjšimi težavami ga je tudi uspešno zaključila.

Glavni tekaški dogodek te jeseni je za nami, sedaj bomo pa našli kaj novega tako, da bo motiv za nadaljevanje našega dela, saj bi bilo škoda opustiti vse zgrajeno.

Oglejte si tudi