Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Tekme mladih članov ŠD TJL to pomlad

Začeli smo na zimskem krosu v Žalcu, kjer so v pravih zimskih razmerah tekli naši mladi tekači. Bili so kar uspešni in nič se niso pritoževali nad pogoji. Seveda, saj je bil pravi kros. Sledilo je državno prvenstvo v krosu v Postojni. Tu so nastopili starejši in bili uspešni, predvsem so pa tekmovali zelo pogumno. Jakob je tekel v vodilni skupini mladincev, Teja in Martin sta imela malo več težav a sta bila tudi zelo zadovoljna z doseženim saj sta bila tudi v prvi tretjini nastopajočih v svojih kategorijah.

Potem so se začeli primorski pokalni teki. Prvi je bil v Vrtojbi, kjer sta bila Manca in Tian 2., Ula 3. Zoja in Matic pa 4..

Potem smo šli na zelo lep tek v Novo mesto, kjer so tekli po mestu. Manca je zmagala, Tian pa je bil 3. Zoja, Jure, Klemen in Oskar pa so bili v sredini kolone. Zelo lep tek in super močni tekači iz drugih klubov tako, da so se morali zelo potruditi in je bila to zelo koristna izkušnja.

V tekmi za notranjski tekaški pokal na Kriško goro sta Teja in Martin osvojila 5. mesti.

Sledili so teki za PPT v Ajdovščini in Hotedršici. Oba teka je Manca zmagala, ostali pa so se pogumno borili in bili v sredini kolone.

Še ena zelo množična prireditev za PPT je bila  v Petelinju 26.5. nastopili so vsi okoliški tekaški klubi in veliko otrok, ki so jih pripeljali učitelji telovadbe, kar je še posebej pohvalno.

Naši pa zelo uspešni. Matic, Teja in Manca zmagujejo, Klemen in Martin pa malo za medaljami.

Prvi junijski vikend je bil še posebej pester in bili smo zelo uspešni. Najprej so bile naše mlade tekačice na teku v Bevkah, kjer je Teja zmagala, Ema in Eva pa sta tudi pritekli do nagrad. V nedeljo smo šli zjutraj v Cerknico na tek okrog jezera. No ja, mladi so tekli le del poti in v zelo močni zasedbi domačih biatloncev in postojnskih atletov tekmovali dobro. Sicer ni nikomur uspelo zmagati, bili so pa tih za stopničkami. Popoldan je Jakob Medved nastopil na državnem prvenstvu za mlajše mladince in dosegel zelo lepo zmago v teku na 3000m.

Čaka nas še en tekmovalni vikend na atletski stezi in en kros, potem pa sledijo zaslužene počitnice.

Oglejte si tudi