Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

TEČAJ ZELIŠČARSTVA V LAZAH

Krajane Laz vabimo na tečaj zeliščarstva. Tečaj bo sestavljen iz petih srečanj, na katerih boste udeleženci pridobili znanje o osnovah zeliščarstva ter se naučili izdelati različne izdelke iz zelišč. Tečaj se bo začel izvajati v sredini marca in bo potekal do konca aprila letos. Če bi tudi vi želeli pridobiti nova znanja iz zeliščarstva in se naučiti izdelati različne negovalne izdelke iz zelišč, biti ustvarjalni, zraven pa se še dobro imeti v prijetni družbi, vas vabimo, da se nam pridružite!
Tečaj je sestavljen iz petih srečanj. Na prvem se boste udeleženci seznanili z osnovami zeliščarstva: kje nabiramo zelišča, kdaj jih nabiramo, kako jih sušimo in shranjujemo. Naslednja štiri srečanja bodo praktična – skupaj se bomo naučili izdelati tinkture in macerate iz zelišč, naravni deodorant, ognjičevo mazilo in trdo zeliščno milo. Če nam bo čas dopuščal, pa bomo izdelali še tekoče milo, kremo za roke in mazilo za ustnice.

Kdaj: delavnice bodo potekale ob sredah, z začetkom ob 17. uri. Vsaka delavnica bo trajala približno 2 uri. Terminski razpored delavnic je sledeč:

  • sreda, 14. 3. 2018
  • sreda, 28. 3. 2018
  • sreda, 4. 4. 2018
  • sreda, 11. 4. 2018
  • sreda, 25. 4. 2018

Kraj srečanja: dvorana v podružnični šoli v Lazah.

Število udeležencev: je omejeno na največ 20 udeležencev, zato priporočamo, da se na izobraževanje čimprej prijavite.

Izvajalka delavnic: delavnice bo izvedla Marjeta Hrvatič, priznana izvajalka zeliščarskih delavnic ter poznavalka zelišč in izdelave izdelkov iz zelišč.

 

Zaradi organizacije izobraževanja so potrebne predhodne prijave na telefonsko številko 05 37 43 911 ali na e-naslov: mateja.bizjak@icra.si.

 

Izobraževanje je za udeležence brezplačno, saj je sofinancirano s strani Republike Slovenije, Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Občine Logatec, v okviru projekta Vključevanje ranljivih skupin v urbanih naseljih na območju LAS s CILjem.

 

Vljudno vabljeni!

 

Občina Logatec in ICRA d.o.o. Idrija, izvajalec projekta

Oglejte si tudi