Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Gasilska vaja ukrepanja v prometni nesreči

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Luče so v sodelovanju z nazarskimi gasilci v okviru oktobra – meseca požarne varnosti izvedli vajo reševanja in ukrepanja v primeru hujše prometne nesreče. Vaja je bila nenapovedana.

Pozivniki so se oglasili okoli 9. ure, na poziv pa se je odzvalo sedem članov PGD Luče z dvema voziloma. Enota širšega pomena PGD Nazarje je izvozila s šestimi člani in vozilom za hitro reševanje. Naloga gasilcev iz Luč je bila požarno in protinaletno zavarovati sam kraj dogodka. Zaradi obsežnosti nesreče je bilo potrebno izvesti popolno zaporo – sicer  namišljene – ceste . V avtomobilu, ki je bil obrnjen na bok je bila vkleščena oseba, tej so gasilci iz Luč že nudili prvo pomoč in ji namestili vratno opornico. Člani enote za tehnično posredovanje iz PGD Nazarje so nato poškodovano osebo s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine. Pri tem so uporabili novo akumulatorsko orodje Milwaukee, ki so ga nabavili v PGD Luče, s katerim so bili zelo zadovoljni.

Poleg zavarovanja kraja nezgode in nudenja prve pomoči so na vaji preverili še delovanje radijskih zvez, da so ugotovili pokritost oziroma delovanje zvez na samem terenu.  

(povzeto z www.luce.si)

Oglejte si tudi