Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Delovna akcija ŠTD Rafolče

V soboto, 26. maja 2018, se je preko 20 najbolj zagnanih članov ŠTD Rafolče in krajanov, predvsem mladih, zbralo na igrišču ob brunarici. Vse stvari in tudi bitja imajo določeno življenjsko dobo. Z dobrim, predvsem preventivnim vzdrževanjem pa lahko življensko dobo do določene mere podaljšamo. Tega dejstva se pripadniki ŠTD Rafolče zavedajo, zato so se spet organizirali in izpeljali delovno akcijo.
Ker je podstavek za oglasno tablo pričel trohneti, so pričeli z izkopom jam in betoniranjem, da so vstavili 2 kovinska opornika za tablo. Za varno in higiensko igranje naših otrok je bila potrebna zamenjava sekancev pri igralih, razširjena pa je bila tudi igralna površina, s tem pa na novo vkopavanje ograde igralnega prostora. Za še varnejšo hojo preko mosta se je popravilo še nekatere elemente mostu preko potoka Vrševnika. Zaradi bujne rasti ob vodi je bilo potrebno urediti še brežine potoka. Za lepši izgled celotnega kompleksa pa je bilo treba seveda urediti še zunanjost in tudi notranjost brunarice.


Ekološko osveščeni udeleženci delovne akcije so se na zaključku še pogovorili ob skromni zakuski o nalogah za naslednje leto.

 

Za pomoč se zahvaljujemo  vsem udeležencem delovne akcije. 

Oglejte si tudi