Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Dvanajsti božično-novoletni šahovski turnir v Rafolčah

V torek, 26. decembra 2017, ob 9. uri so se zbrali šahisti KS Rafolče in Športno turističnega društva (ŠTD) Rafolče v prostorih vedno prijazne brunarice. Zbrali so se mladi in stari, žensk pa tokrat ni bilo na tekmovanju, verjetno so pripravljale slastno kosilo za udeležence blagoslova konj…Nekaj navijačev je skrbelo za boljše vzdušje, za počutje udeležencev pa sta poskrbeli kava in čaj, bilo pa je tudi nekaj prigrizka. Igralci so prikazali bojevito igro in s pravimi strategijami in taktiko osvajali točke. Zaradi pomanjkljive koncentracije pa je bilo tudi nekaj spregledov in ob tem nekaj glasnih vzdihov. Šah je pač posnemanje vsakdanjega življenja.
Šahovski turnir se je igral po švicarskem sistemu z uporabo šahovskega programa WinSvicar (zmagovalci z zmagovalci in poraženci s poraženci) sedem kol na elektronskih urah, po 15 minut na vsakega igralca.

Rezultati so naslednji: pri odraslih je zmagal Viktor Jemec (6 točk),  drugi je bil Marjan Dolinšek (5,5 točk), tretji obetavni mladinec Nejc Dolinšek (5 točk), nesrečni četrti je bil novinec Boštjan Tomov, šesti pa še bolj nesrečni lanskoletni zmagovalec Sašo Jemec, peti je bil Gašper Dolinšek, nato pa sledita še  Marko Breznik in Blaž Jemec. Pri mladih je prvič nastopil in zmagal Denis Vodlan. Najboljšim je medalje podelil predsednik ŠTD Blaž Jemec.

Na koncu turnirja nas je obiskal še udeleženec blagoslova konj Janez s sinom Rokom in skupaj smo se še poveselili. Drugo leto se spet vidimo v večjem številu.

Oglejte si tudi