Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Občni zbor Kulturnega društva Janko Kersnik Lukovica

V četrtek, 5. aprila 2018 ob 20. uri, so se v prostoru za pevske vaje v dvorani KD Janka Kersnika v Lukovici zbrale članice in člani društva. Še vedno sta aktivna predvsem Vokalna skupina Mladost in moški pevski zbor, igralska skupina pa čaka na mlade moči, ki bi prinesle spet živahnost nastopanja na odru.

Občni zbor je spet že  tradicionalno vodil delovni predsednik Viktor Jemec.

Predsednik KD Janko Kersnik Niko Capuder je poročal, da delujeta samo MoPZ pod vodstvom dirigenta Igorja Velepiča  in Vokalna skupina Mladost pod vodstvom Simone Burkeljca, ki ji pomaga ali jo nadomešča Petra Capuder. Pogoji za vaje niso najboljši, vendar drugih prostorov zaenkrat ni. Sodelovali smo pri najemu dvorane za moravški Limbar in pri pasijonu Staneta Pelca.

 

Predsednik MoPZ Franci Capuder je poročal o dejavnosti zbora, ki je v začetku leta  2017 prepeval na večih nastopih v Berlinu, tako tudi na slovenskem veleposlaništvu kot pri znanem  župniku Doriju. Peli so v slovenskih bazilikah v Petrovčah, Mariboru in na Ptujski gori z gostjo iz Kranja – Evo Čeh. V avgustu so peli ob 75. obletnici požiga Zlatega pola in na Veliki planini, oktobra pa gasilcem ob 20. letnici občinske gasilske zveze Lukovica. Novembra pa so bili nastopi na komemoracijah v Lukovici in na Prevojah.  Vabimo mlade pevce.

 

Petra Capuder je poročala o delu Vokalne skupine Mladost, ki je pridobila nekaj novih pevk, vendar je število pevk dokaj nepredvidljivo in spremenljivo.  Vokalna skupina Mladost deluje pod umetniškim vodstvom Simone Burkeljca.  Zaradi porodniškega dopusta zbor v prvi polovici leta ni deloval. Vaje potekajo v KD v Lukovici ob torkih.  Pevski repertuar je pester, od slovenskih ljudskih in umetnih, do skladb tujih avtorjev in različnih obdobij.

Zbor redno obiskuje 27 pevk. Intenzivna vaja  je bila 16. 12. 2017, vzporedno s celodnevno vajo so potekale individualne ure poučenja vokalne tehnike s profesorico solo petja ga. Mojco Bedenik. 

Nastopi so se vrstili: božična maša v Blagovici in Krašnji, januar 2017; na tržnici v  Domžalah, predstavitev občine Lukovica, oktober 2017 in nastop ob odprtju slikarske razstave ga. Vere Trstenjak, Pungartnikova hiša v Lukovici v decembru 2017.

Blagajničarka Sonja Urbanija je poročala o  financah, kjer je stanje še pozitivno.

 

Kulturno dogajanje je še dokaj živahno,  poskušajmo pa ga še osvežiti in okrepiti.

 

Oglejte si tudi