Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Osrednja prireditev ob občinskem prazniku Občine Lukovice

Osrednja prireditev ob prazniku Občine Lukovice je potekala v petek, 8. septembra, na trgu v Lukovici. Pričela se je z glasbenim programom in slovensko himno v izvedbi Godbe Lukovica. Prireditev je povezoval vsem poznani televizijski voditelj in stand up komik Vid Valič.

Slavnostni govornik je bil župan Matej Kotnik. Rdeča nit županovega govora je bila o povezovanju skupnosti, enotnosti, saj je bila prireditev sestavljena kot povezovanje posameznih delov v celoto oz. povezovanje zgodb krajevnih skupnosti v eno samo pripoved občine. Podelil pa je tudi priznanja letošnji nagrajenki in nagrajencem: Stanislavi Stopar, Andreju Svete, Boštjanu Gorenc Pižama, prof. dr. Antonu Meden ter Društvu lastnikov gozdov Tisa Domžale. Njihovo delo je kratko predstavil povezovalec večera Vid Valič.

Predstavile pa so se tudi krajevne skupnosti v občini Lukovici, vsaka s svojim kratkim programom. V KS Blagovica se je predstavil mladinski odsek Planinskega društva Blagovica. V točki, kjer so ob tabornem ognju pekli hrenovke je nastopal tudi Vid Valič. KS Lukovica se je predstavila z Rokovnjači. V KS Češnjice so prosili Vida Valiča, da je prebral glavne značilnosti te krajevne skupnosti z 69-imi prebivalci. KS Krašnja so predstavili življenje Frana Maslja-Podlimbarskega, saj bo letos 100-letnica njegove smrti. Društvo Peloton, ki je letos pripravil družinski kolesarski maraton je začel predstavitev KS Prevoje, sledili so še predstavniki Turističnega društva sv. Vid in Mešani pevski zbor Šentviški zvon. Iz KS Rafolče se je z lesenim avtom na osrednji trg pripeljal Marko Kveder, KS Trojane pa je na hudomušen način predstavil Boštjan Gorenc Pižama.
 

Prireditev pa se je končala s koncertom energične Nike Zorjan.

Oglejte si tudi