Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

DRUGA PROAKTIVNA KAVARNA BO TUDI OBRODILA SADOVE

V četrtek, 8. junija 2017, se je v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici odvil že drugi od štirih dogodkov iz naslova projekta »Aktivni mladi«, za katerega so bila s strani Občine Lukovica pridobljena EU sredstva za OPIN z namenom spodbujanja e-participacije mladih v lokalnem okolju.

 

Na dogodku so mladi uvodoma določili naprave za novi fitnes v naravi ob Gradiškem jezeru (naslon, srf, poteg navzdol), ki se bodo v letošnjem letu postavile poleg že treh obstoječih (tek na smučeh, vrtavka, potisk navzgor) ter se v nadaljevanju lotili težje naloge – določitve lokacij za trim stezo, ki se bo postavila ob jezeru v letih 2018 in 2019. Pri tej nalogi so se mladi soočili z omejitvami, ki so v prostoru in prišli do zaključka, da si morajo sami najprej ogledati kakšno že obstoječo trim stezo in jo dejansko tudi preizkusiti. Na podlagi izkušnje bodo lažje presodili, katere naprave bi bilo najbolje izbrati glede na sam teren in pestrost že obstoječih fitnes naprav. Razmišljanje na dogodku je potekalo tudi v smeri postavitve več naprav na enem mestu, saj je možnosti za traso proge in primernih lokacij za umestitev naprav v okolje zelo malo. Končni predlog izbora naprav za trim stezo bodo določili mladi s komentiranjem, predlogi in rešitvami preko spletne platforme OPIN.

 

Vse mlade od 15 do vključno 30 let ponovno vabimo, da stopijo v STIK z mladinskim klubom in zbrane ideje preko spletne platforme OPIN komentirajo ali razvrščajo po priljubljenosti, saj bo rezultat teh idej v nadaljevanju tudi podlaga za aktivnosti in delovanje Mladinskega kluba STIK.

 

 

Občina Lukovica                                                                                                             Mladinski klub STIK       

 

Oglejte si tudi