Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pohodniki ŠTD Rafolče na Planini nad Vrhniko in na Svetem Jakobu nad Katarino

Minila sta šele dva meseca novega leta in pohodniki ŠTD Rafolče smo uspešno osvojili že dva hriba, sicer na višini še pod 1000 metri, ampak za ogrevanje za poletno visokogorje je to dobrodejno dejanje. S pridobivanjem kondicije, bo naraščala tudi višina hribov.
V soboto, 27. januarja 2018 smo se podali na topel - že kar pomladanski  pohod k zavetišču na Planini nad Vrhniko.  Ta planina je za Vrhničane kot za Ljubljančane Šmarna gora ali Celjane Celjska koča. Planina  je visoka 733 m, na njo pa vodi kar nekaj poti iz različnih smeri, mi smo jo ubrali is Stare Vrhnike in se dvignili za 409 m. Poleg planinske koče, ki je obnovljena, smo se povzpeli na lesen razgledni stolp visok 21,5 m, s katerega smo si ogledali Ljubljansko barje in naravo v vseh 4. smereh neba.

V nedeljo 11. februarja 2018 pa nas je pot peljala  k Svetemu Jakobu (806 m) nad Katarino pri Medvodah, na enega lepših gričev v Polhograjskem hribovju. Ime je dobil po svetniku in zaščitniku cerkve, ki stoji na vrhu hriba že nekaj stoletij in se skladno zliva z okoljem. Cerkev sv. Jakoba stoji na razgledni vzpetini s pogledom na Polhograjsko hribovje in del Kamniško Savinjskih Alp. Naše izhodišče je bilo v vasi Trnovec pri gostišču Legastja (438 m). Po zmrznjenem snegu smo se dvignili za 386 m in si pomagali z derezami na čevljih ter občudovali zasneženo naravo v večkratnem objemu sončnih žarkov.  

 

V marcu se vidimo na Krvavici na višini 909 m. 

Oglejte si tudi