Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Rekonstrukcije cestišča Šentvid - Zlato Polje

Pred dobrim mesecem je bila podpisana pogodba za obnovo odseka ceste med Šentvidom in Zlatim Poljem. Po medijski objavi omenjenega podpisa pogodbe, smo na Upravo občine Lukovica prejeli kar nekaj vprašanj v zvezi s sanacijo omenjene ceste. Sledi razlaga stanja.

Že letos se začne z deli na cesti Šentvid – Zlato Polje. V skladu s predvidenim proračunom se bo uredilo slabih 200 metrov ceste, tudi z minimalno razširitvijo le te. Odsek je razviden iz letalskega posnetka spodaj. V naslednjem letu (takoj, ko bo mogoče asfaltiranje) pričnemo z daljšim odsekom, ki se zaključi pred odcepom za Čeplje. Dajati konkretnejše informacije je nehvaležno, ker je napredek del zares odvisen le od vremenskih razmer. Že letos pričnemo tudi s tlakovanjem bolj obremenjenih bankin na odsekih, kjer je bilo asfaltiranje izvedeno v preteklih letih in je zgornji ustroj v dobrem stanju. Prav tako bodo letos zgrajene tudi manjkajoče in poškodovane »mulde« na odseku Brezovica – Pšajnovica. Za rekonstrukcijo preostalih dotrajanih odsekov ceste je z načrtom razvojnih programov predvideno tudi financiranje ostalih dotrajanih odsekov omenjene ceste, tako da planiramo celostno rekonstrukcijo ceste do konca leta 2020.

 

Še v letošnjem letu (naročilo je že oddano) bo izvedena geodetska odmera ceste Čeplje – Znojilo. Tej bodo sledili dogovori o urejanju zemljiškoknjižnega stanja cest. Z lastniki zemljišč, po katerih poteka cesta, bomo poskušali doseči dogovor in ta zemljišča pridobiti, da dejansko lahko pričnemo z rekonstrukcijo ceste. V kolikor pridobitev zemljišč ne bo možna, bo Občina izvedla ustrezne postopke za pridobitev zemljišč (ekspropriacija). V odvisnosti od časovnice pridobitve zemljišč je seveda pogojen tudi pričetek rekonstrukcije ceste. Skratka, v interesu večine nas je izvedba rekonstrukcije v naslednjem letu, ta pa je žal pogojena s pridobitvijo zemljišč.

 

 

 

Oglejte si tudi