Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Otroci na e-Trial motorjih

AMD Lukovica se je tudi letos vključilo v skupno promocijsko akcijo petih občin (Litija, Kamnik, Moravče, Šmartno pri Litiji in Lukovica) »Vikend odprtih vrat v srcu Slovenije«.

V soboto, 8. septembra 2018, je društvo med 15. in 18. uro obiskovalcem odprlo svoja vrata. Na parkirišču pred delavnico AVTO KVEDER v Lukovici, je bil postavljen poligon z različnimi ovirami. Vsem otrokom, ki so prišli v spremstvu staršev, je društvo ponudilo vožnjo z električnim Trial motorjem. Kar 22 se jih je odločilo, da se z motorjem zapeljejo med ovirami. Večina od njih je prvič sama vozila motor. Pred začetkom vožnje, si je vsak otrok nadel zaščitno opremo (čelado, ščitnike za hrbet, roke in noge). Trial motor se razlikuje od običajnih motorjev, saj nima sedeža, zato mora voznik med vožnjo ves čas stati, kar je lahko zelo naporno. Pred zagonom motorja je bilo pri otrocih čutiti veliko pričakovanje in kanček negotovosti. Pod nadzorom društvenih inštruktorjev so vsi nadobudni vozniki uspešno premagali strah in se hitro spoprijateljili z motorjem. Njihove očke so žarele od ponosa, ko so izpod čelade pogledovali k mamicam in očkom, ki so pritiskali na sprožilce fotoaparatov. Eden od mladih voznikov je med vožnjo dobil zamisel, da bo s prihranki kupil Trial motor.

V času prireditve sta tekmovalca AMD Lukovica na sosednjem tekmovalnem poligonu demonstrirala vožnjo premagovanja različnih ovir s pravimi tekmovalnimi Trial motorji.

AMD Lukovica se vsem obiskovalcem zahvaljuje za udeležbo in jih vabi, da postanejo člani društva.

Oglejte si tudi