Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Blondinke s Harvarda skuhale najboljši golaž

Na letošnjem Vidovem sejmu v organizaciji TD sv. VID, ki je bil prvo nedeljo po prazniku sv. Vida (17.6.2018), je najprej dišalo po praženi čebuli, potem pa so se vonjave, ki so se širile iz kotlov, začele spreminjati v tiste prave...  Kar 11 skupin se je namreč pomerilo v kuhanju golaža na prvi Golažijadi TD sv. VID. Prevladovali so sicer moški, na koncu pa je zmagala edina ženska ekipa. Strokovna komisija v sestavi kuharskih mojstrov ter ljubiteljev golaža je imela težko nalogo. Kriterijev za ocenjevanje je bilo veliko in odločitev na koncu je bila tesna, zato je bil prav vsak detajl zelo pomemben. V prvem delu  se je ocenjevala priprava, urejenost ter čistoča na tekmovališču,  organiziranost in usklajenost ekipe ter upoštevanje pogojev in pravil tekmovanja. V drugem delu pa se je ocenjeval golaž  po videzu, gostoti, aromi, kuhanosti mesa in samem okusu. Končni seštevki točk so na koncu prinesli  bronasto priznanje ekipi Gostilna Gašper, srebrno priznanje ekipi GolaŽena, zlato priznanje pa so odnesle Blondinke s Harvarda. Vse ekipe so se tudi vizualno izjemno potrudile, nagrado za najboljši vizualni videz pa prejela ekipa »Kravji pastirji«. Iskrena hvala vsem ekipam, ki so sodelovale in pokazale pravo srčnost v kuhanju. Da je bil prav vsak golaž dober so pokazali prazni kotli, ki so se v rekordnem času izpraznili. Verjamemo, da je bil dokaz in spodbuda, da se naslednje leto spet vidimo na 2. golažijadi TD Sv. VID. 

Kljub veselemu dogajanju okrog kotlov, je bilo ob 12h že tradicionalno merjenje moči v vlečenju vrvi. Letošnji zmagovalci so bili člani TD Sv. Vid, ki pa so se denarni nagradi odrekli v korist pomoči potrebnim družinam po toči v Črnomlju. K tej lepi gesti se je pridružila tudi ekipa »Kravji pastirji«, zmagovalna ekipa v videzu na prvi golažijadi TD sv. VID. Obema se v imenu TD sv. VID iskreno zahvaljujemo, njihov prispevek bo zagotovo pomagal ublažiti stisko ljudem, ki jo doživljajo v teh dneh.

Na stojnicah je tudi letos dišalo po domačih izdelkih: mesu, siru, sadju, olju, testeninah, medu, piškotih, kruhu in ostalih dobrotah... Lahko smo opazovali kako se pletejo košare, kako se izdelujejo slamniki, kako se rezbarijo umetnine. Za nego je poskrbela naša bivša sokrajanka Tatjana Podbevšek, s kozmetiko TATJANA NATURA, ki je predstavila svoje negovalne izdelke.

Za slavnostno odprtje sejma je poskrbela Godba Lukovica, ki letos praznuje svoj okrogli jubilej delovanja. V imenu TD jim iskreno čestitamo in se zahvaljujemo za vsa leta skupnega sodelovanja ter jim želimo še veliko let nadaljnjega uspešnega delovanja.

Nekaj novega, nekaj starega, nekaj sposojenega, veliko dobre volje in srčnosti ter sončen dan - to je letošnji podpis  Vidovega sejma. Vsem obiskovalcem iskrena hvala za obisk – vi sejmu dajete živahnost!

Na ponovno snidenje v naslednjem letu.

Oglejte si tudi