Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Velika pustna povorka in »naj pustni krof« v Šentvidu

Star pregovor pravi: Če maškare visoko skačejo, bo lan visok, če divje plešejo, bo repa debela! Plesalo in veselo rajalo se je na pustno soboto, na veliki tradicionalni pustni povorki Prevoje-Šentvid v organizaciji TD Sv. Vid.
Koračnice v izvedbi Godbe Lukovica pripomorejo k odličnemu vzdušju in dajejo prijetno spremljavo maškaram v povorki, ki se vije od vrha Prevoj do Veidrovega trga v Šentvidu.  Že sedem let se namreč v organizaciji TD Sv. VID, na pustno soboto odvija največja pustna prireditev v Občini Lukovica. Tako kot vsako leto, je imela tudi letos komisija zelo težko delo, ko je bilo treba izbrati najboljše maske. saj je bilo veliko zelo izvirnih, duhovitih in družbeno aktualnih mask. Prve štiri nagrade so tako letos pripadale DRUŽINI EGIPČANOV (družinska maska) ter skupinskim maskam BOM FIT Z ANGELO, PREBRISANI PRAŠIČI in PREVOJSKI KAVBOJI. Med nagrajenimi maskami pa so bili tudi »VOLK IN RDEČA KAPICA«, »SMRKCI«, »MIKI MIŠKA«, »POMLAD«, »MIGNONI«, »TAČKE NA PATRULJI«, »SRHLJIVI TRIJE«, "PAR IZ FRANCOSKE REVOLUCIJE"...Vsem maskam še enkrat iskrene čestitke za izvirnost.

Tudi laskavi naslov »NAJ PUSTNI KROF 2018« je v zavidljivi konkurenci dobil svojo  lastnico. Letos je to ga. Marija Jagodic, ki je preprosto povedala, da je za tako dobre krofe potrebnega veliko časa, izkušenj in potrpežljivosti. Že sedaj vas vabimo, da v naši akciji sodelujete prihodnje leto in tudi vi ocvrete naj pustni krof.

Iskrena hvala za uspešno izvedbo prireditve gre PGD Prevoje, Godbi Lukovica, GP Trojane, Žito – Podravki, gostilni Bevc, gostilni Gašper, gostilni Škarja, gostilni Furman, gostišču RCU, gostišču Pr'Čebelc, kavarni Mia in AVTO Kveder. Zahvala tudi Radu Gostiču, Daretu Tratniku, Franciju Sevšku, Bogdanu Barle,  Karolini Smerkolj ter vsem, ki ste kakorkoli bili del naše prireditve.

 

Oglejte si tudi