Logo MojaObčina.si

Mengeš

Deli
Družabni dogodki
Avtor: ,

Jubilejni, 25. SEJEM V MENGŠU

Organizator: KULTURNO DRUŠTVO MIHAELOV SEJEM in TOMA PRIREDITVE
petkova pumpa, Mambo Kings - vstopnina 4 evre

25. Sejem v Mengšu – za vse generacije:

Od petka 22. do nedelje 24. septembra 2017, bo v naravnem okolju Športnega parka in drevoreda, potekala prireditev 25. Sejem v Mengšu.
Na letošnjem tradicionalnem in jubilejnem sejemskem dogodku, bodo na številnih stojnicah, razvrščenih ob Kulturnem domu in slikovitih poteh drevoreda v športnem parku, obiskovalci lahko izbirali med pestro ponudbo izdelkov domačega porekla, domače in umetnostne obrti, kmetijskimi in drugimi kakovostnimi izdelki, ne bo manjkalo takih za krepitev in lepoto telesa, za ohranjanje zdravja in seveda bo veliko tekstilnih in za vsakdanjo rabo.
Svojo dejavnost in domače dobrote bodo predstavila Turistična društva ter skupine iz domače in sosednjih občin.
V nedeljo bo potekal praktični prikaz rokodelskih znanj in veščin, torej ročnih spretnosti, ki se prenašajo in k sreči še vedno ohranjajo z roda v rod: pletenje košar, umetnostno kovaštvo, rezbarstvo, obdelava lesa, kvačkanje, pletenje kit, izdelava cekarjev in slamnikov… Razlegali se bodo tudi zvoki lajne.
V Mengšu, kjer so doma glasba in veseli ljudje, je tradicionalno bogata tudi bera spremljevalnih ob sejemskih dogodkov, ki bodo potekali pod velikim šotorom in na prostem.
Tako bodo v petek zvečer, po srečanju gasilk in gasilcev, v pogonu Petkova pumpa, DY Yohny in Mambo Kings.
Sobotno dogajanje, po slovesnem odprtju sejma, popestrijo mladi glasbeniki, plesalci in folklorne skupine, zazvenele bodo harmonike in orglice. Popoldanski program bodo dopolnili Jadranski maestrali in ansambel Odziv, večernega pa obogatili Kvintet slovenskih deklet ter Novi spomini.
Nedeljski program se ob 10. uri prične z Sv. mašo pod šotorom, nato se bodo na odru zvrstili Kvartopirci, veterani Mengeške godbe in ansambel Goti, za njimi pa še Slovenski muzikantje.
Tradicionalni koncert Mengeške godbe, tokrat tudi z nastopom Mengeških mažoretk, se bo pričel ob 16. uri, pred nastopom ansambla Kerlci bo, kot se za jubilej spodobi, še razrez torte velikanke.
V senci dreves bo Likovno društvo Mengeš pripravilo »Galerijo na prostem«, najmlajši obiskovalci bodo lahko na »Otoku sonca in zabave« sodelovali v ustvarjalnih delavnicah ali športno nagradnem tekmovanju, jahali in se vozili s konjičkom, spoznavali taborniške veščine kot tudi poklic policista, gasilca in reševalca. Lahko si bodo ogledali gledališko predstavo, aktivno sodelovali v glasbenem rajanju z Marjanom ali si poslikali obraz.
Za male športne navdušence pa bo pripravljena Mini Planica ter raznolike naprave zabaviščnega parka.
Obiskovalce, od blizu in daleč, vabimo da obiščete sejemsko prizorišče, se seznanite s ponudbo na stojnicah ter se razvedrite ob pestrem kulturno zabavnem programu.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!