Logo MojaObčina.si

Mengeš

Deli
Družabni dogodki
Avtor: Blanka Tomšič,

Talenti v živo - Sandra Erpe

Organizator: DRUŠTVO AIA - MLADINSKI CENTER MENGEŠ

Sandra je 23-letna kantavtorka, dolenjka, ki zadnja leta ob študiju primerjalne književnosti in literarne teorije živi in ustvarja v Ljubljani. Zase pravi, da se ne boji življenja.

Z glasbo se ukvarja od osmega leta, ko je v glasbeni šoli začela igrati klavir. Kasneje je nadaljevala še s privatnimi urami kitare in solo petja. Poleg omenjenega se je ukvarjala s pisanjem poezije in tako so kmalu začela nastajati prva avtorska dela, ki jih je pevka predstavila na festivalih, tekmovanjih ter v lokalnih barih in kavarnah. Na Festivalu mladinske kulture Vizije v novi Gorici je bila nagrajena z rock vizionarjem za celostni avtorski izraz.

Sandrina dela govorijo o njenih občutkih, izkušnjah in nasploh vsem, kar jo v življenju pretrese ali se je na kakršenkoli način dotakne. V poetičnem popu se spogleduje z jazzom, bluesom, r'n'b-jem, soulom in rockom in najraje ima teme kot so ljubezen, prijateljstvo, iluzije, strasti ipd.

Nekdanja tekmovalka šova Slovenija ima talent, se skozi pesmi podaja v razkrivanje lastnih, skritih zgodb, pri čemer je ne ustavi nobena, še tako grenka izkušnja. V glasbi ob spremljavi kitare in klavirja je avtorica našla pot, da se izrazi in pokaže, kdo v resnici je.

Največ poudarka Sandra daje poetičnim tekstom, saj ji ni vseeno za njihovo sporočilo. Njen prvenec – skladba Sinonim za mojo mladost – govori o močnem hrepenenju po ljubljeni osebi, s katero kljub očitni naklonjenosti kar ne moreta in ne moreta najti skupnega jezika.

Zase pravi,da v prvi vrsti ni pevka, ni kitaristka in ni pianistka, je hkrati vse to, pa nič od tega, najbližje ji je, da je avtorica svoje glasbe.

Vabljeni na večer poln dobre akustične glasbe in pozitivne energije.
Vstop prost :)


Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!