Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

"Jesen" v medgeneracijskem centru Bistrica

V avlo MGC Bistrica je prišla »Jesen«. Velik mozaik in skupina platen , vsa ta likovna dela so popestrila stene v avli ter v življenje stanovalcev doma in obiskovalcev prinesla zlate odtenke jeseni. Odprtje skupinske razstave članov Likovnega društva Mengeš je bilo 10.10.2017 ob 16. uri.
V kulturnem programu  so Medgeneracijska skupina  Rožmarin  iz Doba napolnile veliki prostor s svojimi ubranimi glasovi ljudskih pesmi ob spremljavi harmonike, da  so  prisotni  kar  pritegnili s petjem. Tudi z izvirnimi  skeči  iz vsakodnevnega življenja so izzvale sproščen smeh.

Predsednica  Likovnega  društva Mengeš  Leonida Goropevšek  je prisotnim predstavila  društvo in uspehe članov ter bogate aktivnosti.

Simfonija toplih jesenskih barv, nenavadni in  bogati  motivi, ki se rahlo naslanjajo na dela znanega italijanskega slikarja Giuseppeja Archimbolda, privlačijo s svojo izvirnostjo. Veliki jesenski mozaik krasi prostor  v avli - njegova velikost je 210x 300 cm - in je v prostor prinesel poseben  jesenski pridih, polno mero toplote in darov jeseni  na platnih. Razstavljenih  je še 16 slik posameznih članov društva, ki vsak s svojim  likovnim pristopom upodablja portret jeseni. Kolikor različnih barv je na platnih, toliko različnih videnj  jeseni, vsak avtor je svoje videnje absolutno individualiziral.

Razstava bo na ogled dober mesec, v tem času MGC Bistrica praznuje tudi svojo 5. obletnico delovanja.


Besedilo in foto: Binca Lomšek

Oglejte si tudi