Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Dejanovih 50, Zorkinih 70 in drugi junijski nastopi

Junij je zadnji mesec pred počitnicami, ko se poleg zaključnih testov in izpitov zaključujejo tudi redne vaje Mengeške godbe, obenem pa ima godba takrat lepo število nastopov. Tudi letos ni bilo nič drugače, le da smo obeležili tudi dva okrogla jubileja, in sicer 50 let našega godbenika Dejana Kovača in 70 let častne članice Zorke Požar.
Godbeniki in godbenice smo tudi letos, v nedejo, 3. junija, zjutraj z igranjem obogatili Telovsko procesijo v Mengšu. Nato smo v soboto, 9. junija, zaigrali v Topolah, in sicer na slovesnosti ob 70. obletnici Gasilskega društva Topole. Gasilci so pripravili lep program, ki ga ni zmotilo niti deževno vreme. Že naslednji dan, v nedeljo, 10. junija, pa smo na domu presenetili našo častno članico Zorko Požar ob njenem 70. rojstnem dnevu. Slavljenka in drugi povabljenci so se zavrteli ob naših melodijah in  z nami zapeli Mengeško. Veselo vzdušje pri naši veliki oboževalki in podpornici je trajalo do poznih večernih ur. Nato je sledilo še nekaj vaj korakanja, ki jih je v naslednjih dveh tednih vodil predvodnik in predsednik godbe Žan Avbelj. 
V soboto, 23. junija, pa smo v Domžalah nazdravili našemu nekdanjemu predsedniku godbe, klarinetistu in saksofonistu Dejanu Kovaču, ki je postal abrahamovec. Pri Dejanu je zaigral tudi godbeni Orkester klarinetov, torej godbeniki klarinetisti, učenci Karla Leskovca. Ob godbenih melodijah smo mu postavili tudi mlaj, ki ga bo še naslednjih 50 dni spominjal na naše druženje ali pa proti koncu začel opominjati, da se bodo kmalu spet začele godbene vaje. 

Naš zadnji koncert in hkrati kratko dvodnevno gostovanje v tujini pa je bilo v četrtek, 28. junija, v Balah na Hrvaškem. Letošnje poletje bomo imeli godbeniki in godbenice veliko prostega časa in malo nastopov (za zdaj), tako da se bomo lahko dobro spočili in pripravili na novo, jubilejno, že 135. igralno sezono.

Besedilo: Maja Keržič

Oglejte si tudi