Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Območno srečanje otroških in odraslih folklornih skupin Domžale – Kamnik

Folklorne skupine z območja Domžal in Kamnika so se v soboto, 3. marca, zbrale na preglednem območnem srečanju v Kulturnem domu Mengeš. Na srečanju, ki je pod naslovom »Radi pojemo, igramo, se po vižah sukat’ znamo« potekalo v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, območne izpostave Domžale, se zberejo vse folklorne skupine z domžalsko-kamniškega območja, vsaka s svojo koreografijo, s katero pokažejo, kaj so se novega naučile v letošnji sezoni. Mengeško folkloro so zastopale vse tri sekcije – otroška, mladinska in članska skupina.
Prireditev je potekala v dveh delih, v kateri so se najprej predstavili najmlajši folklorniki. V programu so nastopili Folklorna skupina Pestrna iz vrtca Antona Medveda Kamnik, Otroška folklorna skupina KD Domžale, Otroška folklorna skupina Mengeš, Otroška folklorna skupina Verine zvezdice in Otroška folklorna skupina FKD Lukovica.

V okviru srečanja odraslih folklornih skupin se je v prvem delu predstavila Mladinska folklorna skupina Mengeš, v drugem pa so si sledile članska Folklorna skupina Mengeš, Folklorna skupina DU Moravče, Folklorna skupina Trzinka-mladi, Folklorna skupina DU Komenda, Folklorna skupina Groblje, Folklorna skupina Kamnik in Folklorna skupina Trzinka-veterani.

Srečanja, ki ga je povezovala Marta Starbek Potočan, sta se udeležila tudi župana Občine Moravče Martin Rebolj in Občine Mengeš, Franc Jerič. Otroške skupine je spremljala in podala oceno strokovna spremljevalka Nina Luša, odrasle pa Anže Kerč. Oba bosta po zaključku vseh območnih srečanj Gorenjske regije izbrala najboljše skupine, ki se bodo maja predstavile na regijskem srečanju.

Vse zbrane je ob zaključku pozdravil Matej Primožič, vodja Območne izpostave JSKD Domžale, se zahvalil sodelujočim skupinam, jim podelil priznanja za nastop in poudaril pomen sodelovanja vseh skupin pod okriljem domžalske in kamniške izpostave JSKD.

Že omenjeno regijsko srečanje bo za odrasle folklorne skupine tudi potekalo pri nas v Mengšu, česar smo zelo veseli. Zato že sedaj lepo vabljeni v nedeljo, 13. maja 2018, na ogled najboljših gorenjskih folklornih skupin. Najboljše otroške skupine pa bodo nastopale dober teden prej, v soboto, 5. maja 2018, v Tržiču.

 

Besedilo: Boštjan Svete

Foto: Neža Jankovič

Oglejte si tudi