Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Muzikal Levji kralj – produkcija plesalcev AIA McM

Tokrat so se plesne skupine McM AIA pod mentorstvom Sanje Tomšič odločile za prvi skupni projekt in za zaključek leta pripravile muzikal Levji kralj. Ker muzikal poleg plesa zajema tudi petje in govorjenje, so bile naše plesalke deležne raznolikih vaj in gledaliških priprav, da so bile popolnoma pripravljene za nastop. Pomoč smo poiskali tudi pri priznani režiserki Saši Hudnik, ki nam je z veseljem priskočila na pomoč in prispevala h končni, kakovostni izvedbi muzikala Levji kralj po priredbi znane animirane pravljice Walta Disneyja.
Premierna predstava je bila 20. junija ob 18. uri v Kulturnem domu Mengeš, to pa je bil hkrati tudi zaključni nastop vseh plesnih skupin, od malčkov do članic društva AIA. Plesalke in plesalci so nam pričarali pravi plesno-pevski spektakel in občinstvo navdušili z igro, plesom in petjem. To je čudovita zgodba o levčku Simbi, ki spoznava smisel in krog življenja, doživlja spletke, smrt očeta, izgnanstvo, prijateljstvo, zvestobo, nas na koncu popelje v poletne brezskrbne dni – Hakuna matata. Zgodba pričara čudovit konec, Simba odraste in se vrne iz izgnanstva ter postane kralj živali.

Plesalci so letošnje uspehe proslavili s pravim »after partyjem«, in v poletje vstopili s prvim »Pižama partyjem« v Mladinskem centru. Po kratkem oddihu pa bomo nadaljevali s plesno in ustvarjalno zabavo in nabiranjem novih plesnih korakov na »Zabavno-plesnem taboru«, ki bo potekal od 30. julija do 5. avgusta pri Toplicah Sv. Martin na Muri. 


Besedilo: Sanja Tomšič

Oglejte si tudi