Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Obilo dogodkov in aktivnosti likovnega društva v juniju

Konec maja je v Trdinovem hramu v Mengšu stene zapolnila s slikami dolgoletna članica društva Dari Korošec. Devet likovnih del različnih motivov bo na ogled gostom najmanj mesec dni. Tudi letos so v začetku junija »Paletke«, članice društva sodelovale na tradicionalni Golažijadi, ki jo organizira RUP Mengeš. Druženje je bilo zelo prijetno, golaži pa dišeči in okusni.

Športno društvo Sela pri Kamniku je 2. junija organiziralo mednarodni ex tempore, enodnevno slikarsko druženje, ki sta se ga udeležila člana Špela Magister in Aleš Koman.

Tradicionalne delavnice v gradu Jable Turističnega društva Kanja iz Trzina  se je 3. junija tudi letos udeležilo osem članic društva, ki so ustvarjale v senci grajskega paviljona v zavetju dreves.

V počastitev 1. svetovnega dneva čebel je član društva Lojze Burja postavil v mestni kavarni Mesing bar razstavo likovnih del in fotografij. V prvem prostoru so na ogled tri likovna dela cvetja v mešani tehniki, drugi prostor pa krasi sedem fotografij čebel.

10. Srečanje na vasi – Na vrtu Jurčkove kmetije, kot se reče po domače na kmetiji Bernarde in Antona Skoka, se je v soboto, 9. junija, od 10. ure dalje dogajalo …

Desetič smo se že srečali likovniki Likovnega društva Mengeš na njuni kmetiji. Ob tej priložnosti so bila  razstavljena tudi dela, ki smo jih člani Likovnega društva Mengeš ustvarili na prejšnjih srečanjih in podarili družini Skok. V zavetju sadnih dreves v sadovnjaku so nastajala nova likovna dela, nekateri so vadili tehniko pastela, drugi akrilno tehniko. Sodelovalo je 13 članov. Deseto jubilejno srečanje smo primerno proslavili, gostiteljema podarili kar nekaj ustvarjenih del, razveselila sta se podarjenih starih okenskih kril z motivi iz kmečkega življenja.

V ponedeljek, 11. junija, smo začeli s performansom ob zaprtju razstave Stol v Galeriji Bala v Kranju. V starem mestnem jedru smo na ulici postavili konstrukcijo stola z našimi likovnimi deli, poleg pa stole in simbolično prikazali njihov pomen. Zanimiva izkušnja tako za nas kakor tudi za mimoidoče. To je bila že druga uspešna razstava v tej galeriji, kamor nas povabi JSKD IO Kranj.

KUD likovna sekcija Polzela je 2. junija organizirala 2. Ex tempore »Kulturna dediščina in Ivan Cankar« in hkrati praznovala tudi 30-letnico delovanja. Sodelovala je le Leonida Goropevšek, saj je bilo prav ta dan povsod polno dogodkov, ki so se jih udeležili člani društva. Odprtje razstave v arkadah dvorca Novi Klošter je bilo 15. junija, prireditve se je udeležilo šest članic društva.

V čakalnici zobozdravstva Mojce Koželj in zobne ordinacije Jake Jelačina, Zadobrovška cesta 18a, Ljubljana, razstavlja sedem likovnih del Irena Gorenc. To je njena deseta samostojna likovna razstava z  naslovom  »Utrinki od tu in tam«, postavljena bo do sredine septembra.

Sprehod ob Pšati – galerije na prostem v Staretovem drevoredu v Športnem parku Mengeš so se poleg članov društva udeležili gostje iz Cerkelj na Gorenjskem, Kisovca, Polzele in iz Trbovelj. 18 likovnikov je razstavilo na 22 stojalih 95 slik in 3 kipe. Prireditev je bila dobro obiskana, vreme je bilo lepo, spodbudno pa je, da si je galerijo ogledalo kar veliko mladih in otrok.

 

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Oglejte si tudi