Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
13°C
2°C
Oceni objavo

Območna tematska razstava JSKD – krajina

Junija letos je JSKD IO Domžale razpisal likovni natečaj na temo »krajina«. Ta tematika privlači likovne ustvarjalce že stoletja. V različnih obdobjih so umetniki iskali drugačne rešitve in upodobitve, a vedno sta bili pomembni barva in svetloba. Krajina je še danes zelo aktualna tema za likovne ustvarjalce. V razpisu je bila omejitev na velike formate, saj je morala imeti vsaj ena stranica 100 cm, tehnike in podlage pa so bile proste.
Več kot 30 likovnih del so v septembru prejeli na JSKD, tako je bil izbor del za razstavo za umetnostno zgodovinarko Sašo Bučan precej zahteven. Izbrala je 16 likovnih del. Med njimi so se uvrstili na razstavo Leonida Goropevšek s sliko »Tam nekje« 100 x 70 cm, Aleš Koman s sliko »Je kdo tam zunaj« 80 x 100 cm, in Milica Tomšič s sliko »V vetru« 80 x 100 cm. Slika Milice Tomšič je natisnjena tudi na platnicah biltena.

Odprtje razstave v Likovni galeriji Domžale je bilo 4. oktobra ob 18. uri. Razstavljena dela si lahko ogledate do 12. oktobra  vsak delavnik od 17. do 19. ure.

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Oglejte si tudi