Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Čistilna akcija 2018 na Dobenu

Turistično društvo in vaški odbor Dobeno sta tudi letos med svoje planske aktivnosti za leto 2018, med drugim uvrstila delovno, čistilno akcijo za čisto Dobeno in se tako uspešno vključila v vseobčinsko čistilno akcijo.
Čistilna akcija na Dobenu je potekala 21. aprila, predzadnjo soboto v mesecu, dan, ko se že tradicionalno zaključi občinska čistilna akcija. Na zbornem mestu, na parkirišču turistične kmetije Blaž so se že pred 9. uro začeli zbirati prostovoljci, ki so jim bile razdeljene vreče in rokavice. Že predhodno smo določili območja in organizirali delovne skupine tako, da so nekateri člani že prej odšli na mesto akcije. 32 udeležencem je bil v veliko pomoč Francetov traktor, saj nam je prihranil veliko truda. Lahko se pohvalimo, da smo v treh urah delovne akcije (med 9. in 12. uro) očistili in uredili celotno planirano območje, od mostička v Loki po glavni cesti (vse ceste po naselju) ter pohodne poti proti razglednemu stolpu na Rašici.

Napolnili smo 9 vreč z različnimi odpadki, odstranili drevesa in veje, ki so drsele na cesto za Dobeno, veje in kamenje s ceste (po sečnji in spravilu lesa) na Sp. Dobeno, uredili stopnice na poti proti vrhu Rašice, očistili pot v dolino Planik, vse tri eko otoke, na enem posadili še manjkajočo živo mejo ... 

Ni namen naštevanja samohvala, a prav je, da tudi tisti, ki niso bili prisotni, izvedo, kaj smo počeli.

Vsi udeleženci, skupaj z najmlajšimi nas je bilo 32, zaslužimo pohvalo za aktivno udeležbo in izkazano pripadnost našemu kraju, posebej veseli prisotnost mladih družin, dodatno pohvalo pa še mlademu očku s sinčkom, ki sta se pravkar priselila na Dobeno. Lepo je bilo, kljub zavzetemu delu, videti nasmejane obraze v spontanem druženju.

Po končani delovni akciji je bila organizirana topla malica za vse udeležence v Dobenskem hramu, kjer smo še malo pokomentirali naše delo in odnos ljudi do narave. Bili smo soglasni, čistilna akcija, ki je za nami, je uspela! VO in TD Dobeno se zahvaljuje vsem udeležencem čistilne akcije.

 

Besedilo in foto: T. Vidrgar

Oglejte si tudi