Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Franc Jerič, župan občine Mengeš, pozdravil prvošolčke in razveselil z novico o pridobitvi gradbenega dovoljenja za Večnamensko športno dvorano Mengeš

V ponedeljek, 3. septembra 2018, je Osnovna šola Mengeš sprejela 104 novih učenk in učencev. Zanje in za njihove starše so pripravili poseben sprejem v telovadnici.

Najprej jih je pozdravil Milan Burkeljca, ravnatelj Osnovne šole Mengeš, nato pa še Franc Jerič, župan Občine Mengeš, saj je občina ustanoviteljica šole: »Ponosen sem, da vas lahko pozdravim v tako velikem številu, tako otoke kot starše in da lahko pohvalim šolo, ki jo bodo sedaj obiskovali tudi vaši otroci. V širši regiji je poznana tako po dobrem vodstvu kot po dobrih učiteljih in kot prostor, kjer se učenke in učenci dobro počutijo in uspešno pripravijo na prehod v srednjo šolo. Kot ustanovitelj se občina stalno trudi izboljšati pogoje za delo in učenje. V času poletnih počitnic tokrat ni bilo večjih investicij, saj smo se intenzivno ukvarjali s pridobitvijo gradbenega dovoljenja. Priprave na gradnjo so v polnem teku. V septembru se bodo na območju športne dvorane začela predhodna arheološka izkopavanja.« Na koncu je župan novim učenkam in učencem zaželel prijeten začetek šole ter nasploh zanimivo in uspešno šolanje.

Nove učenke in učenci so nato tudi skozi igro spoznali svoje učitelje in pomočnike, sošolce ter skupaj s starši obiskali svoje razrede. Prijetno druženje je vsekakor obljubljajo zanimivo in otroške radosti polno šolsko leto.

  

Besedilo in foto: Občinska uprava

Oglejte si tudi