Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Prva Kuh'na v Mengšu v letu 2018 ponovno v presežkih

V soboto, 14. aprila 2018, je na tržnici pred Gasilskim domom Mengeš, potekala prva Kuh'na v Mengšu, mengeške melodije okusov in glasbe v letu 2018. Obiskovalci kulinarične prireditve so zapolnili tržni prostor takoj po odprtju, ob 10. uri, druženje pa se je na sončno soboto in ob zanimivih glasbenih nastopih nadaljevalo vse do 18. ure. Ponudba kulinaričnih dobrot je bila raznolika, na voljo so bile tudi različne sladice. Organizatorji Kuh'ne v Mengšu so bili od podpori Občine Mengeš Turistično društvo Mengeš, Kulturno društvo Mihaelov sejem in Toma prireditve.
Ob 10. uri je vse navzoče najprej pozdravil Bogo Ropotar, podžupan Občine Mengeš: »Vesel sem, da se lahko družimo ob dobri hrani. Še posebej, ker je to idealna priložnost, da se nam predstavijo naši lokalni gostinski ponudniki mogoče tudi malo drugače ter da vam lahko predstavimo tudi našo redno ponudbo na tržnici, ki je vsako soboto med 8. in 11. uro.«
V okviru kratke otvoritve so organizatorji Kuh'ne v Mengšu, mengeške melodije okusov in glasbe, ter stalni razstavljavci na trženjskem prostoru Mengeš pripravili posebno presenečenje za Vinka Sitarja, prvega dirigenta mengeške godbe veteranov. Za njegovo prijaznost in pripravljenost sodelovati so mu ob njegovem jubileju, v letu 2018 je praznoval 80 let, podarili košaro z darili.   

Obiskovalci Kuh'ne v Mengšu, mengeške melodije okusov in glasbe, pa so bili navdušeni nad izbiro kulinaričnih specialitet ter nad tekočo organizacijo, saj je bil trženjski prostor urejen tudi v popoldanskih urah, ko ga je obiskalo že več kot 1500 ljudi.
Organizatorji so k sodelovanju na Kuh'ni v Mengšu, mengeške melodije okusov in glasbe, povabili priznane gostinske ponudnike iz okolice. Povabilu so se odzvali tako gostinci iz Kamnika, Zdenko Đura z barvitimi hamburgerji, Maher Kaddoura s falaflom in okusi orienta ter Gostilna Pr' Mojci, Mojca Potočnik, s tuhinjsko postrvjo in golažem s polento, iz Mengša pa Toma prireditve z ocvrtim piščancem, praženim krompirjem in lignji na žaru, Turistično društvo Mengeš z nepogrešljivim Mengeškim bizgcem, Turistično društvo Dobeno & Dobenski hram Robert Jankovič s teletino izpod peke ter Jure Starman z dimljenimi rebrci BBQ, pečenimi v smokerju. Izredni okusi in priprava hrane so navdušili obiskovalce.
Veliko pa se jih je odločilo tudi za okusne sladice, od baklave do flancatov, carskega praženca, čokoladnih sladic in sladoleda, ki so jih ponujali Maher Kaddoura, Turistično društvo Mengeš, Popco, Topolovec in La Popsi, Mlakar.
Za kulturni program je na odprtju Kuh'ne v Mengšu, mengeške melodije okusov in glasbe, poskrbela Veteranska godba Mengeš. Nadaljevale pa so glasbene skupine iz Mengša, predstavili so se Harmonikarski orkester KD Mihaelov sejem, Sejmarji – KD Mihaelov sejem, Klub harmonikarjev Stopar in Ansambel ODZIV.
Med stalnimi ponudniki na tržem prostoru so svoje izdelke ponujali Kmetija pri Vazarju, Sadjarstvo Kimovec, Robert Zamljen, Lali, d. o. o., Kmetija Mis, Mesnine Mrčun in Čebelarstvo Pavrič. Obiskovalci Kuhʼne v Mengšu – melodije okusov in glasbe so si z zanimanjem ogledali njihove izdelke in obljubili, da jih obiščejo tudi v prihodnjih sobotah.
Ob zaključku so se organizatorji zahvalili gostinskim ponudnikom, ki so zadovoljni z obiskom in odzivom obiskovalcev zapustili Mengeš z obljubo, da se z veseljem vrnejo. Organizatorji in gostinci ocenjujejo, da je prvo Kuh'no v Mengšu, mengeške melodije okusov in glasbe v letu 2018, obiskalo več kot v lanskem oktobru.
Naslednja bo pred poletjem v soboto, 16. junija , tretja pa jeseni v soboto, 13. oktobra .

 

Besedilo in foto: Tina Drolc

Oglejte si tudi