Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Sproščena in vendar slavnostna podelitev priznanj naj športnikom 2017 Občine Mengeš

V marcu je v Kulturnem domu Mengeš potekala poselitev najuspešnejšim športnikom Občine Mengeš v letu 2017. Priznanja so dobili vsi športniki, ki imajo prebivališče v občini Mengeš in so člani društev s sedežem v Občini Mengeš, in so v letu 2017 osvojili zlato, srebrno ali bronasto medaljo na državnem, evropskem, svetovnem prvenstvu ali olimpijadi. Skupno je bilo podeljenih kar 54 priznanj, v različnih starostnih skupinah, od U7 do mladincev in v različnih disciplinah, tudi tokrat so bili najštevilčnejši športniki Športnega društva Partizan. Podelitev priznanja je bila razdeljena v sklope, ki so jih s športnimi točkami prekinile plesalke AIA - Mladinskega centra Mengeš in člani Športnega društva Sonkal iz Mengša. Moderator prireditve je bil Anže Bašelj, ki je s prisotnimi delil zanimive izkušnje z Olimpijade v Pjongčangu.
Uvodoma je Anže Bašelj pozdravil vse prisotne in jih povabil, da si ogledajo plesno točko plesalk iz AIA - Mladinskega centra Mengeš. Po plesni točki je sledil kratke nagovor župana Občine Mengeš, Franca Jeriča: »Vsem športnikom, ki ste danes tukaj čestitam za vztrajnost in trdo delo ter vam želim veliko uspehov tudi v prihodnje.«

Sledil je prvi sklop podelitev priznanja za najboljše športnike Občine Mengeš v letu 2017. Moderator je na oder povabil najbolj uspešne športnike Šahovskega društva Mengeš Trzin. Člani društva Domen Tisaj, Jakob Vid Štruklec, Jan Ocepek In Tilen Tisaj so uspeh dosegli kot šahovska ekipa OŠ Mengeš v Dravogradu. Posebej so bili izpostavljeni uspehi kapetana ekipe Domen Tisaj, naslov državnega prvaka ter dve drugi in eno tretje mesto.

Nik Purnat je najuspešnejši športnik leta

Priznanje najuspešnejšega športnika leta 2017 je za naslov državnega prvaka in pokalno zmago prejel tudi Nik Purnat član judo Kluba Bežigrad.

Med gorskimi kolesarji je priznanje za naslov državne prvakinje prejela Eva Jagodič, članica Calcite bilke team Kamnik.

Priznanje pa sta prejela še dva kolesarja Kolesarskega društva Mengeš, za naslov državne prvakinje in podprvakinje Katja Jeretina. Bila je tudi udeleženka Evropskega prvenstva na Danskem. Za dva naslova državnega prvaka, en naslov podprvaka, dve zlati in eno srebrno medaljo pa tudi Marko Jeretina. Zmagal pa je tudi v skupnem seštevku na mednarodnih dirkah za Pokal Alpe Adria. Marko je bil tudi udeleženec olimpijskega festivala mladih na Madžarskem.

Med najboljšimi športniki so bili tudi člani PGD Loka pri Mengšu, gasilci Matic Lipovšek, Marko Mail in Maj Purnat so bili državni prvaki v gasilski orientaciji.

Uspešni skakalci

Med številčnejši na podelitvi je bila skupina športnikov Smučarskega skakalnega kluba Mengeš, predvsem za uspehe na mednarodnih tekmovanjih Alpe Adria in pokalu COKCTA, med dečki do 7 let Gal Sedmak, med dečki do 8 let Jaka Perne in Erik Tomažič, med dečki do 9 let Alen Pestotnik in med deklicami do 9 let Živa Andrič, med dečki do 10 let Miha Hočevar, Timo Šimnovec in Tit Voranc Božič, med dečki do 11 let Nik Bergant Smerajc in Benjamin Bedrač, med dečki do 14 let Taj Ekart in med člani Leon Šarc, Teodor Igor Herbstritt je priznanje prejel za uspeh na tekmovanju Schuler Grand Prix Rupolding.

Predstavitev Športnega društva Sonkal iz Mengša in drugi sklop podelitev

V drugem sklopu so priznanja prejeli športniki Športnega društva Partizan, kar 22 njihovih članov je za državne in mednarodne uspehe prejelo priznanja za najboljše športnike Občine Mengeš v letu 2017. Med njimi so bili Aljaž Frelih, Aljaž Goltnik, Ana Peterlin, Ana Tofant, Andraž Avbelj, David Grad, David Orešnik, Dejan Jokič, Eva Šobar, Gaja Kobetič, Katarina Stražar, Klemen Jazbič, Luka Jokič, Luka Trtnik, Maj Guček, Mark Šporar, Nejc Erjavec, Neža Žun Pogačar, Nika Kobetič, Tara Kobetič, Tim Pavli in Vita Kobetič.

Med člani Športnega društva Sonkal Mengeš, ki so za uspehe na državnih prvenstvih in mednarodnih tekmovanjih prejeli priznanja za najboljše športnike Občine Mengeš v letu 2017, pa so bili Arnej Plos, David Ficko, Ron Janežič, Kristina Momčilov, Gašper Gal Zevnik, Stefan Zarić, Dejan Zarić in Smole Jan.

Na koncu se je župan zahvalil vsem športnikom in jim zaželel veliko športnih uspehov, včasih potrebne športne sreče, tudi v letu 2018.

Besedilo: Tina Drolc

Foto: Mateja Štrajhar

Oglejte si tudi