Logo MojaObčina.si

Mengeš

Deli
Avtor: Tina Drolc,

Ureditev mestnega središča Mengša

V četrtek, 22. marca 2018, so bila na seji Občinskega sveta Občine Mengeš predstavljena izhodišča za pripravo predloga za mestno središče naselja in občine Mengeš. Pri predstavitvi izhodišč je bilo v ospredju razmerje med obstoječimi objekti in drugimi, predvsem zelenimi elementi v prostoru ter potrebami po novih prostorih, npr. parkirišča ob Kulturnem domu Mengeš in še neizgrajene Športne dvorane Mengeš, urejen prostor za tržnico in drugo.

Občina Mengeš je v letu 2017 pristopila k projektu ureditve novega mestnega središča Mengeša. Glede na obstoječe objekte, Športni park Mengeš, Osnovno šolo Mengeš, Športno dvorano Mengeš, Staretov grad, Oranžerijo in druge objekte ter zelene površine, se je oblikoval predlog ureditve središča v neposredni bližini stavbe Občinske uprave Mengeš. V tem predelu bi uredili prostor za tržnico, parkirno hišo v dveh nivojih, mestni vodnjak, knjižnico, javne sanitarije in druge prostore za izvajanje vsebin in dogodkov v občini.

Izhodišča so bila predstavljena v obliki filma, ki je objavljen na povezavi.

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Mengeš so se seznanili s projektom in podprli predlog ureditve mestnega središča Mengeš.

Besedilo in foto: Občinska uprava Mengeš

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Tomaž Štebe 30. 03. 2018

Zadeva 'ureditev mestnega središča mesta Mengeš' je bila (le) seznanitev z 'OSNUTKOM STROKOVNIH PODLAG', ki jih je pripravil arhitekt Tomaž Schlegl iz Kamnika (le) z upravo Občine Mengeš. In je njihov pogled (le) na mestno središče okoli občinske stavbe, kulturnega doma in mestnega parka. Menim, da bi morali bolj slediti (nekdanjemu) geslu Mengeš, mesto na deželi in obravnavati mestno središče širše, bolj usmerjeno v 'zeleno' smer (obsežnega zaledja narave, mengeškega jezera, na zahodu) kakovostnega bivanja in ugodne prometne lege, namesto preobsežnega pozidavanja še tistega malo odprtega prostora v mestu. Torej bolj razpršenega, še bolj z zelenjem in všečnim oblikovanjem zasnovano mesto (npr. Tonhovina, Glavni trg, območje Filc, Cerkev, Trdinov trg, Mestni park - Gobavica - Mengeško jezero z zaledjem, ..).