Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

V gradbeni sezoni 2018 zaključena sanacija vodovoda in kanalizacije na Šubljevi in Janševi ulici, cestišče bo dokončno preplasteno spomladi

V letu 2018 je Občina Mengeš v sodelovanju z Javnim komunalnim podjetjem Prodnik v poletnih mesecih obnovila vodovod in kanalizacijo v skupni dolžini več kot 800 m, na Šolski cesti, Šubljevi in Janševi ulici. Sanacija na Šolski cesti je bila zaključena s končno preplastitvijo v času šolskih počitnic. Na Janševi in Šubljevi ulici se je sanacija vodovoda zaključila oktobra, cestišče pa bo dokončno preplasteno spomladi 2019. V zimskih mesec se bo spremljala pretočnost zamenjanega vodovoda in točkovno sanirane kanalizacije ter po pričakovanju končno preplastila spomladi 2019. V letu 2019 se bo obnova omrežja v občini Mengeš nadaljevala skladno z razpoložljivimi sredstvi, predvidoma na Zoranini in Trubarjevi ulici ter s sanacijo črpališča v Mali Loki.

Obnova vodovoda na Šubljevi ulici se je združila z gradnjo hitrostne ovire v obliki izven nivojskega križišča, ki je bila zgrajena pri izvozu iz Šubljeve ulice na Grobeljsko cesto. Ukrep je med drugim pripomogel tudi k prometni varnosti, saj sta hkrati s hitrostno oviro izdelana tudi dva prehoda za pešce, s čimer je krajanom omogočeno varno prehajanje čez cesto, kar do sedaj ni bilo možno prej kot pri gasilno godbenem domu. Na Šubljevi ulici je bil obnovljen glavni vodovod v dolžini 270 m in 29 hišnih priključkov. Istočasno je bila izvedena tudi točkovna sanacija kanalizacije.

Obnova vodovoda in kanalizacije na Janševi ulici se je zaključila v mesecu oktobru. Na Janševi ulici je bil obnovljen glavni vod v dolžini 280 m in 25 hišnih priključkov.

Cestišče na obeh ulicah bo predvidoma zaključeno v pomladih mesecih 2019, ko se bo v občini nadaljevalo z obnovo vodovoda na najstarejših in najbolj dotrajanih odsekih. Sanacija vodovodnega omrežja se financira z omrežnin.

Besedilo in foto: Občinska uprava

 

Oglejte si tudi