Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

V občini Mengeš zamenjano še zadnje avtobusno postajališče, postajališče na Slovenski cesti nasproti bencinske črpalke Petrol

Občina Mengeš je leta 2014 pristopila k projektu zamenjave neustreznih avtobusnih postajališč. Cilj zamenjave je bil zaščita čakajočih proti dežju in vetru, hkrati pa so nova postajališča poenotena in skladna z zelo različno krajinsko krajino v kateri so postajališča, od podeželja v Topolah in Loki, do strnjenega naselja v Malem in Velikem Mengšu. Zadnje avtobusno postajališče je bilo zamenjano v oktobru 2018 in sicer postajališče Mali Mengeš nasproti bencinske črpalke Petrol.

Stara avtobusna postajališča so bila neustrezna, saj čakajočim niso ponudila zaščite pred vremenskimi nevšečnostmi. V občini so se po pregledu obstoječih možnosti odločili za krajinsko zasnovane nadstrešnice, ki so primerne za postavitev v krajini, tako na postajališču v Toplah, kot v naseljih. Prijeten, topel, alpski videz avtobusnih postajališč ustvarjajo ovalna strešnica, konstrukcija v svetlo sivi barvi in z masivnim lesom obloženi nosilni, jekleni stebri. Avtobusna postajališča so bila izbrana tudi, ker se lahko modularno sestavljajo in ker so v celoti montažna konstrukcija – postajališče se sestavi na lokaciji. Del avtobusnega postajališča so tudi opozorilni znaki za ptice, obvestilo o prepovedi plakatiranja, koš za odpadke in sedežna klop iz masivnega lesa.

V letu 2018 so v proračunu občine za vsa avtobusna postajališča poleg zamenjave avtobusnih postajališč zagotovljena tudi sredstva za redno čiščenje steklenih površin, izvedeno je bilo štirikrat, pa tudi za pometanje površin postajališč z robniki v bližnji okolici in praznjenje košev za smeti, kar se izvaja enkrat tedensko. Poenotena avtobusna postajališča in njihovo redno vzdrževanje so del aktivnosti uprave, da zagotovi urejeno občino.

Besedilo in foto: Občinska uprava

Oglejte si tudi