Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Več kot 200 tekačev po mengeških ulicah

Tek v Mengšu postaja tradicionalen in je vsako leto bolje obiskan. Organizator že četrtega sobotnega teka, ki se je zgodil 11. novembra, je bilo Kolesarsko društvo Mengeš, Občina Mengeš pa je nastopila kot glavni donator. Tekmovalci so se pomerili na 5 in na 10 km dolgi progi, ki se je začela pred Kulturnim domom v Mengšu. To pa je bila tudi največja organizacijska sprememba glede na prejšnja leta.
Mengeškega teka se je udeležilo 63 otrok in 187 odraslih tekmovalcev. V zgodnjih dopoldanskih urah so se na 700 m dolgo progo najprej podali otroci. Trasa je bila speljana okoli tenis igrišča, Harmonije in nazaj po drevoredu pred Kulturni dom. Letos je bil start tekmovanja prvič pred Kulturnem domom, kjer je po besedah organizatorja Primoža Jeretine, več prostora za dogajanje na sami prireditvi. Trasa pa je že vsa leta približno enaka.

Ob 11 uri so se na pot podali tekmovalci na 5 in 10 kilometrov. Tekmovali so v 10-ih moških in 10-ih ženskih kategorijah. Veliki zmagovalec teka na 10 km je bil Jani Mulej s 35 min. 47 sek., iz kluba Team Ljubič. S tem rezultatom je dosegel tudi rekord proge. Znani tekač je tudi državni prvak v teku. Med ženskami je bila najboljša Nives Skobe, ki je za progo potrebovala 45 min. Občinski prvak na 10 km je bil Jure Mehle, pri ženskah pa Lucija Mušič. Najštevilčnejša ekipa, ki jo je sestavljalo 8 tekmovalk, so bili Veseli polžki. Najhitrejši par pa zakonca Božič iz Radomelj. Vsi so prejeli praktične nagrade, najboljši pa tudi pokal.

Tekaška prireditev v Mengšu je nastala na pobudo župana Franca Jeriča z namenom, da se tudi v Mengšu in okolici ponudi zanimiv tek. Zdaj se je zgodil že četrtič in je vsako leto bolj obiskan. Veliko pa na obisk vpliva tudi vreme. Po besedah Primoža Jeretine, so letos imeli željo privabiti do 200 tekačev in je to bilo tudi izpolnjeno. O sami tekmi pa je še povedal: »Tehnična izvedba teka je bila na nivoju. Več pa moramo narediti na redarski službi ob trasi, ki v večini ustreza dobremu rekreativnemu teku. Zato trase v prihodnje ne bomo spreminjali in bo ostala enaka. Želimo pa si na prireditev privabiti še več tekmovalcev. Lokacija starta in cilja pred Kulturnim domom se je izkazala kot dobra in jo bomo ohranili tudi v naprej. Kot posebnost pa naj povem, da je zmagovalec na 10 km letos postavil zelo dober čas, zato razmišljamo, da bi v prihodnjih letih podelili denarno nagrado za novi rekord proge.«

 

Besedilo in foto: Edvard Vrtačnik

 

Oglejte si tudi