Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Najboljši barman 2018

Že lansko leto je bilo za Tomaža Fartka zelo uspešno. Profesionalni barman v mešanju pijač po srci in duši. Kot državni prvak 2017 v mešanju koktajlov s koktajlom "Pravljica" je s pridobljenim nazivom zastopal Slovenijo na Svetovnem prvenstvu na Danskem "Mozart Symhony" in pred tem tekmoval tudi na Mattoni Grand Drink na Češkem "Mattoni Dreams". Neverjetno se je začelo tudi leto 2018, saj je na Novoletnem koktajlu prijateljstva – tekmovanju Društva barmanov Slovenije, 24. januarja v Divači s koktajlom "Silvestrski poljub" osvojil izvrstno drugo mesto.
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je v sklopu Sejma okusov 1. februarja potekalo barmansko tekmovanje. Na razstavnem prostoru Društva barmanov Slovenije je potekalo tekmovanje v pripravi brezalkoholnih koktajlov kot tudi priprava sladkih koktajlov z obvezno uporabo kave in sirupa, sadnega pireja ali likerja. Tomažu je koktajl "Zapeljiva kraljica" prinesel tretje mesto.

Društvo barmanov Slovenije je 27. državno prvenstvo 14. marca izpeljalo v Rimskih Termah, kjer je bil dan poseben za oba brata Fartek. Tomaž je z osvojenim prvim mestom z aperitivnim koktajlom "večna ljubezen" postal državni prvak 2018 in bo tako Slovenijo zastopal na Svetovnem prvenstvu v Estoniji, v Talinu. Njegov brat kot najmlajši profesionalni barman Jožef Fartek pa je s koktajlom "Mi amor" osvojil izvrstno tretje mesto. Koktajli so način njunega življenja. Oba brata Fartek sta ustvarjalna s koktajli, se dopolnjujeta, si pomagata, vedno kaj novega pripravita in nas vedno s čim presenetita. Skupaj pa sta tudi močnejša. Tokrat sta nas presenetila s koktajlom neverjetnega okusa, izvrstne arome in ustvarjalne dekoracije, za kar sta uporabila med drugim tudi sivko.

Besedilo: Sabrina Fartek
Foto: Jure Žitko

 

Oglejte si tudi