Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

34. Pod mengeško marelo

V soboto, 17. februarja, je v KD Mengeš v organizaciji Mengeške godbe potekala že 34. prireditev Pod mengeško marelo, ki obiskovalce tudi tokrat ni pustila ravnodušnih. Skoraj tri ure dolga narodno-zabavna prireditev je postregla z zanimivimi gosti ter raznolikim glasbenim programom.
Godba pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja je koncertni večer tradicionalno uvedla s koračnico, med katero so se ji na odru pridružile Mengeške mažoretke, ki iz nastopa v nastop štejejo več nadobudnih plesalk. Kot prvi glasbeni gostje so se godbi na odru pridružili člani ansambla Gregorji, s katerimi je godba zaigrala dve skladbi. Sledila je menjava godb, saj so na tokratni mareli nastopili tudi veterani oz. člani Veteranske sekcije Mengeške godbe. Svoj nastop so popestrili s pevci Kvarteta Krt, nato pa so z Veselimi Begunjčani in njihovim klarinetistom Robijem Požarjem, ki je hkrati tudi član Mengeške godbe, izvedli Avsenikovo Veter nosi pesem mojo. Nato je na oder znova prišla Mengeška godba, s katero sta Avsenikove Murke v duetu zapeli godbenici Andreja Marčun in Maja Keržič. Z godbo je zaigral harmonikar Klemen Leben, nato pa je občinstvu predstavil še svoj Klemen Leben trio. Veselo vzdušje v dvorani so razvneli mengeški tolkalci, ki so izvedli solo točko, ki se je nadaljevala v nastop Prifarskih muzikantov. Za konec je svoje uspešnice zapel Andrej Šifrer in z godbo prvič izvedel skladbo Umrla je država, ki jo je za godbo priredila Teja Komar. Sledila je še zadnja solistična točka Mengeške godbe. Avsenikovo Prijatelji, ostanimo prijatelji sta zapela godbenika Žan Avbelj in Maja Keržič. Koncert je odlično povezoval Franci Podbrežnik, ki je z godbo tudi zapel, ter čez celotno prireditev skrbel za hudomušne napovedi točk.


Tudi tokrat lahko po pozitivnih odzivih sodeč z zadovoljstvom ugotovimo, da je letošnja Marela več kot uspela, saj je razprodana dvorana kar pokala po šivih. Hvala vsem, ki so in ste pomagali pri izvedbi prireditve. Velika HVALA članom TD Mengeš za postavljeno sceno ter vsem podpornikom za finančno pomoč! Se vidimo prihodnje leto na jubilejni, že 35. Mareli.

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Edvard Vrtačnik

Oglejte si tudi