Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Orientacija z roko v roki

V mesecu aprilu smo taborniki znovazdružili moči s PGD Mengeš in skupaj izvedli akcijo "Orientacija z roko v roki". Skoraj 30 otrok se je spopadlo z najrazličnejšimi taborniškimi in gasilskimi izzivi, v katerih so mladi gasilci in taborniki nadvse uživali.
Otroci so se podali na orientacijo po Mengšu, v sklopu katere so jih na kontrolnih točkah čakali različni taborniški in gasilski izzivi. Udeleženci so se morali izkazati  v vozlanju taborniških in gasilskih vozlov, postavljanju bivaka in prvi pomoči. Vodniki smo pripravili tudi točko, na kateri so se morali spopasti s poligonom, ki je zahteval kar nekaj motoričnih spretnosti. Na koncu proge je tekmovalce čakal še zadnji gasilski izziv, v katerem je bilo treba s pomočjo gasilske cevi zadeti pločevnike. Od vseh aktivnosti smo bili vsi pošteno utrujeni in si zato privoščili hrenovke, ki smo jih kar sami spekli na žerjavici. Ob koncu akcije nas je čakala še razglasitev najhitrejših ekip, za dobro vzdušje pa so poskrbele tople aprilske temperature.

Mengeškim gasilcem se zahvaljujemo za sodelovanje. Lahko bi rekli, da smo že kar utečena ekipa, zato upamo, da prihodnje leto akcijo ponovimo.

Besedilo in foto: Ela Praznik

Oglejte si tudi