Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Piknik Medobčinskega društva Sožitje Mengeš v Hiši na travniku na Dobu

Člani Medobčinskega Društva Sožitje iz Mengša smo imeli na sončno nedeljo, 10. junija 2018, piknik v Hiši na travniku na Dobu, v hiši Vilerjevih, ki so nam prijazno odstopili prostor, zato iskrena hvala. Pridni prostovoljci so bili delavni že od zgodnjih jutranjih ur, saj so pripravili prostor za piknik s klopmi in mizami, postavili šotore, pripravili žar, uredili dobitke za srečelov in podobno. Predsednica društva, dr. Tatjana Novak, je najprej vse toplo pozdravila, nato pa pozdravila posebne goste: podžupana Občine Moravče, Stanislava Ravnikarja, ter predsednico Turističnega društva Šenčur, Damjano Pečnik z njeno ekipo, ki je prišla z namenom, da nam pripravijo poslastico, pražen krompir.
Na začetku piknika nas je prišel pozdravit tudi podžupan Občine Mengeš, Bogo Ropotar, ki je bil zaradi drugih obveznosti z nami le kratek čas. Predsednica je navzočim prenesla pozdrave tudi od predsednice društev in direktorice Zveze Sožitje ter župana in podžupanje Občine Domžale.

Podžupan Občine Moravče, Stanislav Ravnikar, se je zahvalil za povabilo, pozdravil vse navzoče in nam zaželel uspešno delovanje še naprej. Damjana Pečnik nam je prav tako zaželela prijetno druženje, predstavila je delovanje Turističnega društva Šenčur in povedala, kako se pripravlja pražen krompir, ki smo ga seveda vsi pokusili.  

Za glasbo je skrbel Kvintet Dori, ki je igral poskočne viže, plesišče se je hitro napolnilo s pari, ki so se urno vrteli, da je bilo veselo. S prelepim glasom se jim je pridružila tudi naša članica, Maja Keržič, prostovoljka in vodja taborov VŽU. Med glasbeniki je Boris Razboršek, harmonikar, pred kratkim praznoval okrogli jubilej 40 let, tako da smo mu v društvu pripravili skromno darilo kot zahvalo, da nam fantje igrajo na naših piknikih in nam lepšajo druženje.

Za dobro počutje in razgibanje je poskrbel Klemen Dolenc, ki je pod krošnjami dreves pokazal vaje, ki smo jim z veseljem sledili.

V kulturnem programu sta sodelovali plesni skupini društva. Sončki so pod mentorstvom Bernarde Rozman in Mateja Logarja zaplesali tri plese, Plesna skupina Face pa je pod vodstvom Klemna Pirmana predstavila venček  poskočnih.

Pridružila sta se nam ambasadorja evropskega leta kulturne dediščine Rok Trkaj in prof. dr. Igor Saksida, ki sta se s pesmimi dotaknila naših src. Kulturna dediščina je povsod okoli nas in v nas samih. Spremlja nas v naših domovih, v mestih in vaseh. Je vse, kar mi vsi prenašamo iz roda v rod, kot del svoje lastne kulture.

Z zanimanjem smo si ogledali program skupine Kavboj ritem, marsikdo je poskočil ob kavbojskih melodijah.

Da pa želodčki niso bili lačni, sta poskrbela ga. Fani in g. Viktor, ki sta pripravljala dobrote z žara, čevapčiče in hrenovke. Ga. Joži in ga. Marta sta poskrbeli za serviranje hrane, g. Jurček za hladno pijačo.

Promotor skupine Atlantic Group, Valter Orehek je pripravljal dišečo kavo in kapučin.

Za sladko osvežitev je skrbel Sladoledni butik Ćatipi iz Mengša, g. Rudži je delil velikanske kepice sladoleda.

Prostovoljke so pridno prodajale srečke, vsem donatorjem srečk se od srca zahvaljujemo za podarjene nagrade.

Popoldan nam je polepšal prihod nadškofa, g. Alojzija Urana, ki je vnesel v dogajanje še več  pozitivne življenjske energije. Radi smo mu prisluhnili in skupaj smo peli ponarodele, ljudske pesmi.

Niti kulturnega programa so bile v rokah Francija Rozmana. Najlepše se mu zahvaljujemo za vloženo delo in trud. Prav tako gre zahvala prostovoljcem, mamam, rejnicam in članom društva, ki so pripravili dobrote, s katerimi smo se sladkali. Prav vsem najlepša hvala. Lepo je, da si najdemo čas za sprostitev in druženje, se pogovorimo o vsakdanjih težavah in nam je lažje.


Besedilo in foto: Metka Mestek

Oglejte si tudi