Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Turistični sejem Natour Alpe-Adria

Od 31. januarja do 3. februarja 2018 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, 29. Natour Alpe-Adria in vzporedno z njim 12. mednarodni sejem gastronomije in gostinsko hotelske opreme Gas.Texpo – sejmi okusov. Rdeča nit ponudbe na sejmu Natour Alpe-Adria je bila zeleni aktivni turizem.
Aktivni oddih v naravi in kulinarične posebnosti je letos predstavilo več kot 200 slovenskih turističnih ponudnikov in akterjev, kot so Slovenska turistična organizacija, Turistična zveza Slovenije z več kot 300 lokalnimi društvi in skupnostmi, Turizem Ljubljana, Ribiška zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, GIZ Pohodništvo in kolesarjenje, Zavod za gozdove Slovenije, Združenje slovenskih turističnih kmetij in še nekaj tujih destinacij.

Dogajanje na sejemskih prostorih je spremljal tudi bogat obsejemski program, od strokovnih posvetov, video-projekcij do potopisnih predavanj. Vse pa je potekalo pod skupnim imenovalcem – skok v naravo z nahrbtnikom, s kolesom, smučmi … Skratka, vsak obiskovalec je lahko na sejmu dobil navdih za aktivni oddih.

Turistično društvo Mengeš je pod okriljem Turistične zveze Slovenije predstavilo svojo ponudbo v petek, 2. februarja. Obiskovalci so se pretežno zanimali za prireditve, ki potekajo v Mengšu, enodnevne izlete, pohodniški turizem in kulinariko. Člani društva so vsem zainteresiranim ponudili prospektni material in ustrezne ustne informacije. Za prijetno vzdušje na naši stojnici so za obiskovalce sejma poskrbeli člani ansambla Sejmarji KD Mihaelov sejem, ki ga sestavljajo: Marjan Urbanija – virtuoz na orglicah, Rok Urbanija na harmoniki in Hervin Jakončič na kitari in s svojim žametnim vokalom.

Besedilo in foto: Miha Požar

Oglejte si tudi