Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Zlata Mengeška godba

Sobota, 19. maj, je bil prav poseben dan. Ne zaradi kraljevske poroke na angleškem dvoru, pač pa zaradi izjemnega uspeha Mengeške godbe in kapelnika Dimitrija Ledererja na državnem tekmovanju Zveze slovenskih godb v 3. kategoriji, ki je potekalo na Jesenicah. Godbeniki in godbenice smo izvedli odličen tekmovalni nastop, za katerega smo bili z 98,33 točke nagrajeni z zlato plaketo. S pohvalo!
Trdo delo, redne torkove in četrtkove vaje in dodatne sekcijske ter intenzivne vaje v Rakičanu so prinesli nov velik uspeh godbe. Mengeška godba se je odela v zlato in to s pohvalo. Tekmovalni program v obsegu štirih skladb, ki smo ga večkrat predstavili našemu zvestemu občinstvu, je bil zelo pester. Ogrevalna Jupitrova himna, obvezna skladba Winds on fire, skladba slovenskega skladatelja Radi igramo in izbirna skladba Ratafia so v dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah odlično zazvenele. Stroga petčlanska strokovna komisija s predsednikom prof. Tomažem Habetom, članoma Mitjem Dragoličem in Milivojem Šurbkom ter dvema mednarodnima žirantoma, nam je namenila ogromno pohval. Veseli dejstvo, da smo od obeh tujih žirantov prejeli najvišje možno število točk ter pohvale tako za intonacijo, dinamiko, ritem ikot za zven ter umetniški vtis godbe. Žirante so navdušili tudi posamezni manjši solistični vložki na saksofonu, trobenti, oboi, flavti ter fraziranje klarinetov. Posebno pohvalo žirije je za svoje delo prejel naš kapelnik Dimitrij Lederer. Žirantje so ga v svojih pisnih komentarjih večkrat izpostavili kot odličnega dirigenta, ki s svojimi interpretacijami iz svojih godbenikov izvabi tisto najboljše. Prof. Habe je naš nastop opisal kot navdušujoč, kar nam daje dodatno vzpodbudo za prihodnje delo.
Mengeška godba v sezoni 2017/18 žanje številne uspehe. Čeprav tekmovanja oz. merjenje moči med godbami niso bistvo glasbenega delovanja, pa prinesejo predvsem dvig kvalitete. Ne veselijo le visoke točke, ki so nam prinesle vstopnico za udeležbo na tekmovanju v 2. kategoriji, ampak tudi napredek v vseh pogledih ter pozitivno vzdušje znotraj godbe.

Po tekmovanju smo izjemen uspeh proslavili pri lovski koči, kamor smo povabili tudi naše družine, podporne člane ter vse, ki nam zvesto stojijo ob strani in pomagajo.
Godbenice in godbeniki pa tudi po tekmovanju ne počivamo. Polni pozitivne energije bomo do konca sezone odigrali še kar nekaj "špilov", čaka pa nas tudi gostovanje v Balah na Hrvaškem.

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Nik Bertoncelj (Foto Vidmar)

Oglejte si tudi