Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Zdrav zajtrk tudi v Občini Mengeš, v Osnovni šoli Mengeš in Vrtcu Mengeš

Zdrav zajtrk je namenjen promociji zajtrka kot najpomembnejšega obroka dneva, ki naj ga sestavlja zdrava in lokalno pridelana hrana. V Občini Mengeš že vrsto let negujejo tradicijo, najprej medenega, sedaj zdravega zajtrka, ki ga pripravijo tako v Vrtcu Mengeš kot v Osnovni šoli Mengeš. Vabilu Vrtca Mengeš na zdravi zajtrk so se odzvali Tina Štrukelj, predsednica Sveta staršev Vrtca Mengeš, Franc Jerič, župan Občine Mengeš, Jože Boštjančič, predsednik in drugi člani Čebelarske družine Mengeš. Sprejeli so jih v enoti Gobica, kjer so jim otroci pripravili zanimiv kulturni program, odgovarjali na vprašanja o čebelah ter se navdušeno lotili zajtrka z medom.
V kulturni program so vzgojiteljice skupaj z otroci vključile tako pesmico o čebelicah, pesmico o medvedu, velikem ljubitelju medu, ter ples. Otroci so ponosno predstavili pripravljen program, zato jim je Jože Boštjančič, predsednik Čebelarske družine Mengeš, postavil tudi več vprašanj povezanih s čebelami. Hiteli so z odgovori, ki so bili zelo zanimivi in so pokazali, da se otroci z čebelami in medom srečajo ob različnih priložnostih, bili so že na obisku pri čebelarju, vedeli so kako izgledajo čebele, kakšne barve so, zakaj so pomembne in kaj pridelajo. Otroci so tudi ugotovili, da imajo radi čebele, saj brez njih ne bi bilo medu.

Obiskovalci so nato svoje znanje, orodje in med predstavili še v drugih skupinah v enoti. Svoj obisk so zaključili z zahvalo in povabilom na pomladno druženje. Mateja Hribar Ziherl,  ravnateljica Vrtca Mengeš, pa se je obiskovalcem zahvalila z negovalno kremo, ki so jo iz čebeljega voska in drugih naravnih sestavin pripravili v vrtcu.

Besedilo in foto: Tina Drolc

Oglejte si tudi