Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Barbka Špruk o zakonu privlačnosti v AIA – Mladinskem centru

Ko sem začela proučevati Zakon privlačnosti, sem se končno dokončno osvobodila strahu, da bi se depresija še kdaj vrnila, saj sem spoznala, da sem sama odgovorna za svoje misli in sama ustvarjam svoj svet.

Z vizualizacijo sem si začela ustvarjati svoj sanjski svet in vse, kar sem ustvarila v svojih mislih, sem privlačila v življenje. Postala sem vodja animatorjev zabaviščnega centra Maribor, pod seboj sem imela več kot 20 študentov. Na tablo sem napisala še eno svojo željo – odpreti podjetje z imenom Angelska dežela in po naključju res prevzela vodenje in organizacijo za podjetje Škoda Porsche, kjer sem vodila več kot 50 študentov po vsejSloveniji, ki so po trgovskih centrih predstavljali avtomobile.

Danes živim svoje sanje, saj imam od leta 2013 svoje podjetje, svetujem ljudem v depresiji in predavam tako o zakonu privlačnosti kot o svoji življenjski poti, kako sem odvrgla psihiatrična zdravila in depresijo pozdravila z naravo in s spremembo miselnih vzorcev. Še bolj pa sem vesela predavanj po vsej Sloveniji in pozitivnega odziva ljudi, ki se odločajo, da bodo svoje življenje vzeli v svoje roke, saj je zdravje v nas, mi sami sebi smo najboljši in edini zdravnik!

Še v Svetem pismu piše, evangelij po Marku 11:24: »Karkoli prosite v molitvi, verjemite, da ste to že dobili, in imeli boste.« Torej, karkoli boste prosili Boga (nekateri to silo imenujejo stvarnik, kozmus, vesolje …), boste dobili v svoje življenje, če boste v to močno verjeli.

Ljubezen, odpuščanje in hvaležnost so temelj našega življenja. Obenem pa poudarjam, kako zelo so pomembne naslednje besede: Žal mi je. Prosim, oprosti mi, hvala, rad te imam! Pa še nekaj je pomembno, preteklosti ne moremo spremeniti, lahko spremenimo le sedanjost, ta trenutek, ki ga začnimo živeti bolj radostno in veselo.

"... Ne živim ne v preteklosti ne v prihodnosti. Vse, kar imam, je sedanjost. Samo ta je pomembna. Če znaš živeti sedanjost, si srečen človek. Tako lahko razumem, da obstaja v puščavi življenje, da na nebu spijo zvezde, da se vojščaki bojujejo, ker je pač taka človeška narava. Življenje bo tedaj zate zabava, veliko slavje, zakaj življenje je ''zmeraj le trenutek, ki ga živimo ..." (zapisal pisatelj Paulo Coelho, iz knjige Alkimist).

Zakon privlačnosti sta opisovala še dva velika človeka, Albert Einstein in Nikola Tesla, ob njuni literaturi spoznamo, da nas je sodobno šolstvo prikrajšalo za spoznavanje najbolj pomembnih zakonov: zakon privlačnosti in zakon ljubezni! Največ zaslug za odkritje tega zakona in predstavitev svetu ima Louise Hay. Zakon privlačnosti pravi, da se vse enako med seboj privlači, se pravi, domneva, da se nasprotja med seboj privlačijo, ne drži (ista vrsta ptic leti skupaj). No, potem nam ta isti zakon pove, da vse, kar prihaja v naše življenje, privlačimo mi sami. Virtualne podobe, ki jih držimo v svojih mislih, so tiste, ki vse to privlačijo k nam. To je to, kar mi razmišljamo. Karkoli se dogaja v naših mislih, privlačimo in kasneje se to tudi manifestira, pokaže v zaznavni obliki kot stvar (snov, materija).

Eden od načinov, kako razumeti zakon privlačnosti, je, da o sebi razmišljamo kot o magnetu. Namreč magnet vedno nekaj privlači. Zelo preprosto povedano: Zakon privlačnosti pravi, da enako privlači enako. Kot človek imam nalogo, da se oklepam misli na tisto, česar si želim, in da imam v mislih popolnoma jasno sliko, kaj si želim. In iz tega začenjam sodelovati z največjim zakonom Vesolja – to je zakonom privlačnosti. Postali bomo to, o čemer največ razmišljamo in tudi privlačili bomo tisto, o čemer največ razmišljamo. Če nekaj vidimo tukaj (v glavi), bomo to držali tukaj (v roki). To načelo lahko povzamemo v tri preproste besede: misli postanejo stvari.

Hvala Mladinskemu centru AIA za povabilo, hvala Blanki in Branetu Tomšič za vso gostoljubnost in prijaznost. Le tako naprej, Mengeš je lahko ponosen na vaju.


Besedilo in foto: Barbka Špruk

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi