Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Junak Luka Trtnik - član NTS Mengeš

V Genovi, Italija, je od 11. do 15. oktobra potekalo Evropsko prvenstvo v paraigrah v namiznem tenisu. V 17 članski slovenski reprezentanci je uspešno nastopil Luka Trtnik, ki že 7 let trenira v NTS Mengeš pod vodstvom trenerja Davida Orešnika.
V posamični kategoriji je Luka prepričljivo osvojil zlato medaljo. V finalu je premagal Slovaka Tomasa Vlacha z rezultatom 3 : 0. V tekmovanju dvojic pa sta s srbskim soigralcem Luko Andrašićem v finalu premagala italijansko – slovaški par in osvojila še eno zlato medalje in še enkrat  je zadonela slovenska Zdravljica.

19-letni Luka Trtnik je po osvojitvi dveh medalj povedal: »Ta naslov mi veliko pomeni. Osvojil sem ga z veliko truda. Veliko in kvalitetno smo delali v NTS Mengeš in z reprezentanco«.

»Luka  je nadarjen igralec in velik up slovenskega športa. Je dobra motivacija za vse, ki z njim delajo in se lahko na mednarodnih turnirjih razvije v konkurenčnega igralca«, je bil vesel njegovega uspeha Damjan Lazar, predsednik Zveze športnih invalidov Slovenije.

 

Besedilo: MLAJ

Foto: David Orešnik, arhiv ZSIS

Oglejte si tudi