Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

NHK Mengeš na svetovnem prvenstvu v namiznem hokeju

Trije člani NHK Mengeš so zastopali barve Slovenije na nedavnem svetovnem prvenstvu v namiznem hokeju, ki je sredi junija potekalo v Liberecu na Češkem.
Na tekmovanju je nastopilo čez 200 igralcev iz 25 držav, pomerili pa so se v naslednjih kategorijah: Open, ekipno, juniorji, ženske, veterani, otroci do 13 let in super veterani.
Za večino reprezentatov Slovenije je bilo to prvo veliko tekmovanje po štirih letih, Mojca in Miha Škrlep, člana NHK Mengeš, pa sta sploh prvič nastopila na svetovnem prvenstvu.

Dejstvo je, da je namizni hokej v večini nastopajočih držav dosti bolj razvit kot v Sloveniji, na turnirjih nastopa več tekmovalcev, večja konkurenca pa omogoča tudi hitrejši napredek. Ekipa Slovenije se je pred štirimi leti še spogledovala z uvrstitvijo v četrtfinalu ekipnega turnirja, tokrat smo se morali zadovoljiti zgolj s 13. mestom. Med posamezniki je konkurenca še dosti hujša, najboljše države lahko nastopijo tudi z 10 ali več tekmovalci, vseeno pa je B. Rjavec (NHK Kranj) uspel podvig in se je kot šele 117. nosilec uvrstil v finalno skupino in zasedel končno 61. mesto. Svetovni prvak je postal Latvijec E. Caics, ki je postal tudi nova številka ena svetovne namiznohokejske lestvice.
Poglejmo, kako so se odrezali člani NHK Mengeš:
1. Bernard Škrlep: 
Open: 133. mesto, Veterani: 39. mesto
  2.  Miha Škrlep
Open: 135. mesto, juniorji: 27. mesto, otroci do 13 let: 14. mesto
3. Mojca Škrlep
Juniorji: 35. mesto, otroci do 13 let: 19. mesto.
Vtisi s svetovnega prvenstva so še sveži, člani NHK Mengeš smo nabrali dragocene izkušnje, ki nam bodo v pomoč pri nadaljnjem razvoju te igre v Sloveniji.

Besedilo: Bernard Škrlep
Foto: Bernard Škrlep, Rok Škrlep, Marko Ćurković

Oglejte si tudi