Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

NTS Mengeš uspešen na ekipnih kvalifikacijah v namiznem tenisu

Mladinci in mladinke so 7. januarja 2018 sodelovali na kvalifikacijskih turnirjih za ekipno državno prvenstvo v namiznem tenisu. Mladinke so tekmovale na turnirju v Novi Gorici, mladinci pa so tekmovali z dvema ekipama, ena ekipa na turnirju v Ljubljani, druga pa v Novi Gorici. Teden dni pozneje, 14. januarja, pa so na kvalifikacijskih turnirjih v Ljubljani sodelovale ekipe kadetov in kadetinj.
Mladinke so premagale vse štiri ekipe in osvojile prvo mesto. Najprej so s 5 : 0 premagale ekipo Sobote, v drugem krogu so premagale ekipo Letrika s 5 : 1, v tretjem krogu NTK Kema iz Puconcev z rezultatom 5 : 1 in nazadnje še ekipo NTK Arrigoni iz Izole z rezultatom 5 : 1. Za ekipo mladink so igrale Katarina Stražar, Nika, Tara, Vita Kobetič.

Prva ekipa mladincev je premagala NTD Kajuh Slovan z rezultatom 5 : 1 in NTK Logatec z rezultatom 5 : 0. Osvojili so prvo mesto in se uvrstili na državno prvenstvo. Za ekipo so tekmovali Aljaž Frelih, Rok Trtnik, Tim Pavli in Mark Šporar.

Druga mlada ekipa Mengša, ki je v Novi Gorici predvsem nabirala izkušnje na tako pomembnem tekmovanju, je izgubila z NTK Arrigoni z rezultatom 1 : 5, z NTK Gorica pa z rezultatom 2 : 5. Za mlado ekipo so igrali Rok Grad, Dejan Jokič, Matej Prezelj in Bor Rutar.

Pri kadetih sta tekmovali dve ekipi. Za prvo ekipo so igrali David Grad, Dejan Jokič, Aljaž Goltnik in Luka Jokič. Kadeti so tekmovali v Ljubljani. Premagali so ekipo NTK Sobota s 5 : 0, NTK Vesna s 5 : 0 in Arrigoni iz Izole s 5 : 2. Kot prvouvrščeni so se uvrstili na državno prvenstvo.

Druga ekipa kadetov, ki je predvsem nabirala izkušnje in so jo sestavljali mladi tekmovalci Adam Rakun, Jan Šobar, Jan Kromar in Andraž Kramžar, je z ekipo ŠS SU izgubila z 2 : 5 in tudi z NTD Kajuh Slovan z 2 : 5.

Za kadetinje so tekmovale Gaja Kobetič, Živa in Brina Markič ter Eva Šobar. Ekipo NTK Krka so premagale z rezultatom 5 : 2, NTD Kajuh Slovan s 5 : 3, NTK Letrika iz N. Gorice s 5 : 4 in NTK Kema iz Puconcev s 5 : 2.

Čestitka vsem igralcem in igralkam ter trenerjema Davidu Orešniku in Žigi Zupanu z željo, da uvrščene ekipe tako dobro nastopijo tudi na državnem prvenstvu.

 

Besedilo: MLAJ

Foto: Žiga Zupan, David Orešnik

Oglejte si tudi