Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Ples v dežju

Mengeški rumeni so na deževno soboto, 6. oktobra, gostili ekipo ND Črnuče, ki je še lani igrala v višji ligi in je zaradi tega ter prisotnosti nekaterih znanih nogometnih imen (med drugimi Tiganj – reprezentant Slovenije na svetovnem prvenstvu) veljala za tihega favorita.
Kako drugače kot ples v dežju opisati vrhunsko predstavo domačega moštva proti ekipi iz Črnuč? Domači so začeli v postavi: Brumec, Levec (K), Šuštar, Tome, Ahmetaj, Štruklec, Kmetič, Reven, Duščak, Juras, Krpič, svojo priložnost s klopi pa so čakali: Marinko, Dujaković, Sašek, Arh, Potočnik.
Začeli so kot vedno silovito, brez strahu, s točnim vedenjem, kaj želijo – nove tri točke. Povedli so v 7. minuti, ko je odbito žogo po topovskem strelu Šuštarja v gol pospravil benjamin v ekipi Urban Juras. Napadi niso popustili. Prečka, vratnica, nemogoče obrambe gostujočega vratarja niso dovolile povišanja vodstva vse do 31. minute, ko je po levi strani pobegnil danes razpoloženi Anej Kmetič in črnuškemu branilcu ni ostalo drugega, kot da v kazenskem prostoru s prekrškom ustavi "letečega" Aneja. Anej ni upošteval zlatega pravila v nogometu (igralec, nad katerim je storjen prekršek, ne izvaja 11-metrovke), ampak je kar sam mirno, brez treme poslal žogo v spodnji kot nasprotnikovega gola.
V drugem polčasu so se domači pomaknili na svojo polovico, prepustili pobudo gostom in prežali na nevarne protinapade. Priložnosti so se vrstile, tudi tiste najlepše, ko se lahko vratarja vpraša, kam bi želel žogo – v levi ali desni kot, a se rezultat ni spremenil vse do 73. minute. Po strelu iz kota je Anej Kmetič upravičil naziv "leteči" in z glavo zabil žogo pod prečko. Sledile so menjave (Arh, Marinko, Dujaković in Potočnik), kar pa se ni poznalo pri igri. Tempo je trener Varga še povečal in prav zanimivo je opazovati, koliko ter kako hitro lahko tečejo rumeno-črni. Velika zmaga, brez prejetega zadetka, predvsem pa igra, ki navdušuje in ki je kljub močnemu deževju privabila številne domače navijače.
Bravo fantje, res vas je užitek gledati. Po tekmi je najmlajši v ekipi, a hkrati najborbenejši v ekipi Jan Tome povedal: "V prvih 20 minutah smo igrali dobro, agresivno in s tako igro smo si zaslužili vodstvo. V drugem delu igre smo tekmo mirno pripeljali do konca."

Luka Brumec (pri 22 letih drugi najstarejši v ekipi) je dodal: "Tekma proti ND Črnuče je bila vseskozi napeta in polna tempa. Glede na to, da smo se zoperstavili izkušenejši ekipi od nas, a kljub temu nadzirali tempo skozi celotno tekmo, bi rad pohvalil našo ekipo. Resnično smo mladi, vendar željni nenehnega dokazovanja in predvsem visoko motivirani, kar se odraža v edinstvenem vzdušju. Resnično delamo na igrišču vsi za enega in eden za vse."
Pomočnik trenerja Grega Ciglar: "Današnja tekma je dokaz, da se naša ekipa lahko meri z vsakim nasprotnikom. Vse je v naših rokah – nogah. Če bodo fantje nadaljevali s treningi in takšnim odnosom do klubskega grba, do nogometa, se nam v Mengšu obetajo še lepši, še uspešnejši nogometni dnevi."

Besedilo in foto: Boštjan Marinko

Oglejte si tudi