Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Tudi oktobra kot po tekočem traku skakali na stopničke

Mengeški orli(či) so tudi oktobra široko razprli krila in jadrali daleč proti dnu skakalnic. Anže Lanišek, član slovenske mlade reprezentance A, je kot naš tretji najboljši skakalec letošnjo poletno različico svetovnega pokala, tako imenovano veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS), v skupni razvrstitvi končal na 37. mestu, na članskem državnem prvenstvu v Kranju pa je pristal na sedmem mestu.

Zelo uspešno je poletno sezono sklenil tudi Taj Ekart (do 15 let), ki se je sredi oktobra na tekmi za pokal Cockte na Gorenji Savi izkazal s tretjim mestom. Z novimi kolajnami so svoje vitrine obogatili tudi mlajši varovanci trenerjev Aleša Selaka in Luke Brnota, ki so tudi prejšnji mesec kot po tekočem traku posegali po najvišjih mestih.

Na zadnji postaji za alpsko-jadranski pokal v Trbižu so si tako priskakali kar osem kolajn; z najžlahtnejšo se je na prireditvi v Italiji ovenčal Tit Voranc Božič (11 let), drugi mesti sta osvojila Nik Bergant Smerajc (11 let) in Jaka Perne (9 let), z bronastimi odličji pa so se okitili Timo Šimnovec, ki je zaokrožil novo trojno zmago SSK Mengeš v konkurenci enajstletnikov, Živa Andrić (10 let), Alen Pestotnik (10 let), Erik Tomažič (9 let) in Lovro Drnovšek (7 let).

V skupnem seštevku tega tekmovanja, v katerem je SSK Mengeš osvojil odlično drugo mesto v ekipni konkurenci, so med najboljšo trojico končali Nik Bergant Smerajc in Tit Voranc Božič, ki sta si delila prvo mesto med dečki, starimi 11 let, na najvišjo stopnico pa se je v seštevku štirih tekem povzpel tudi Jaka Perne (9 let). Končna tretja mesta so osvojili Živa Andrić (10 let), Alen Pestotnik (10 let), Erik Tomažič (9 let) in Gal Sedmak (8 let).

A to še ni bilo vse; Nik Bergant Smerajc (do 12 let) in Živa Andrić (do 11 let) sta se povrhu veselila tudi naslovov državnega prvaka v Velenju oziroma Logatcu, njuna uspeha pa sta s srebrnima kolajnama dopolnila Tit Voranc Božič (do 12 let) in Alen Pestotnik (do 11 let).

Vsi, ki bi se jim radi pridružili in tudi sami izkusili enkratne občutke letenja, so prisrčno vabljeni na trening v telovadnico osnovne šole v Mengšu vsak ponedeljek med 16.30 in 19.30. Lahko pa tudi pokličejo na telefonski številki 041/767-397 in 041/750-404 ter povprašajo o vsem, kar jih zanima o treniranju skokov.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Goran Andrić

Oglejte si tudi