Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Uspešna poletna sezona odlična napoved olimpijske zime

Vabili na tradicionalni predstavitveni novinarski konferenci reprezentanc Slovenske smučarske zveze (SZS) pred začetkom olimpijske sezone 2017/18, ki so ju pripravili na Pokljuki in v Ljubljani, sta prejela tudi dva člana SSK Mengeš, in sicer smučarski skakalec Anže Lanišek ter nordijski kombinatorec Leon Šarc. Po uspešnem poletju – 21-letni Domžalčan je navdušil s skupnim drugim mestom v veliki nagradi FIS, enako mladi Kamničan pa je v tem tekmovanju osvojil svoji prvi točki – sta oba optimistično pogledovala proti prvim tekmam na snegu. Lanišek je na njem iz tekme v tekmo stopnjeval svoje nastope in prispeval svoj delež k petemu mestu Slovenije na ekipni preizkušnji v Kuusamu oziroma Ruki, Šarc pa je prvo priložnost med svetovno elito v tej tekmovalni zimi dočakal v Lillehammerju. Da bi se čim prej spet vrnil na najvišjo raven, trdo gara tudi Matjaž Pungertar, prav tako dolgoletni reprezentant iz SSK Mengeš.

V ozadju pa se pod vodstvom trenerja Aleša Selaka ter njegovih pomočnikov Luke Brnota in Davorja Maučeca uspešno kalijo njihovi nasledniki, med katerimi je več takšnih, ki bi lahko začeli – seveda ob nadaljnjem zavzetem delu – že čez nekaj let trkati na vrata slovenske reprezentance. Mladi skakalci iz SSK Mengeš so namreč domala v vseh kategorijah med najboljšimi v državi, kar dokazujejo tudi skupne razvrstitve v pokalu Cockte. V minuli poletni sezoni so tako prva mesta v točkovanju osvojili Taj Ekart (do 14 let), Nik Bergant Smerajc (do 11 let) in Alen Pestotnik (do 10 let), drugi pa so bili Benjamin Bedrač (do 12 let), Tit Voranc Božič (do 11 let) in Jaka Perne (do 9 let). V pokalu gorenjske regije so se na vrh zavihteli Igor Teodor Herbstritt (do 13 let), Benjamin Bedrač (do 12 let), Tit Voranc Božič (do 11 let), Alen Pestotnik (do 10 let) in Jaka Perne (do 9 let), drugi mesti sta si priskakala Nik Bergant Smerajc (do 11 let) in Živa Andrić (do 11 let), tretji pa je bil Timo Šimnovec (do 11 let). Za prihodnost mengeškega kluba se torej – vsaj kar zadeva upe – ni treba bati.

Da lahko vadijo, pa gre seveda velika zasluga tudi njihovim staršem, ki so tudi prejšnji mesec opravili obilo prostovoljnega dela. Tako smo na zimo oziroma zasnežitev pripravili skakalnice v Zalokah pod Gobavico, kjer bomo v soboto, 10. februarja 2018, gostili državno prvenstvo za cicibane in cicibanke (do 9 let); to bo obenem memorialno tekmovanje v spomin na naše člane Blaža, Mateja, Sama in Jano, ki so nas zapustili pred skoraj natanko 20 leti v tragični prometni nesreči pri Naklem.

Ker se bližajo prazniki, velja izkoristiti še priložnost, da vsem bralkam in bralcem prisrčno voščimo vesel božič in srečno novo leto 2018!

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Simon Tomažič

Povezave

www.sskmenges.si

Oglejte si tudi