Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

V minuli zimi kar 182 kolajn in pokalov za SSK Mengeš

Z velikim finalom v Planici je konec prejšnjega meseca padel zastor še na 39. sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih, na sklepnem spektaklu olimpijske zime pa sta sodelovala tudi dva člana iz SSK Mengeš – Anže Lanišek kot tekmovalec in Leon Šarc kot predskakalec. Za obema je sicer kar precej naporen marec.

Lanišek, ki bo 20. aprila praznoval 22. rojstni dan, se je po tekmah v Lahtiju, kjer je bil na ekipni preizkušnji, na kateri je Slovenija zasedla šesto mesto, naš drugi najboljši mož, udeležil še znamenite norveške turneje Raw Air (surov zrak), na kateri je nekajkrat – tako kot nato na letalnici bratov Gorišek – le za malo zgrešil točke. Jih je pa »žaba«, kakor ga pravzaprav vsi kličejo, minulo zimo v celinskem pokalu skupaj osvojil kar 795, s katerimi je – čeprav je manjkal na kar nekaj preizkušnjah – v končni razvrstitvi tega tekmovanja zasedel visoko peto mesto.

Šarc je svojo tekmovalno sezono v nordijski kombinaciji sklenil na prireditvi za svetovni pokal v Klingenthalu, kjer so mu račune prekrižale tudi spremenljive vetrovne razmere, predtem pa se je izkazal v Nižjem Tagilu, kjer si je s 25. in 19. mestom še dvakrat priskakal in pritekel točke za celinski pokal. V skupnem seštevku 2. svetovne lige je med 112 kombinatorci, kolikor jih je v minuli zimi osvojilo točke, končal v zlati sredini – na 59. mestu, pri čemer je treba pripisati, da je izpustil kar nekaj tekem. Na preizkušnji za pokal Cockte v Planici pa se je Leon v absolutni konkurenci zavihtel na drugo mesto.

Z uspešnimi nastopi so se od zime poslovili tudi mladi upi iz SSK Mengeš, ki so se s tekmovanja v Vizorah vrnili s štirimi stopničkami. Na najvišjo sta znova skočila Živa Andrić (do 10 let) in Tit Voranc Božič (do 11 let), ki mu je družbo na zmagovalnem odru delal drugouvrščeni Nik Bergant Smerajc (do 11 let), na tretjem mestu pa je pristal Alen Pestotnik (do 10 let). Tako se je za varovance trenerja Aleša Selaka ter njegovih pomočnikov Luke Brnota in Davorja Maučeca iztekla še ena blesteča sezona, v kateri so skupaj osvojili neverjetnih 182 kolajn in pokalov.

S številnimi uspehi so si vnovič prislužili tudi priznanja občine Mengeš, ki so jih na slovesni prireditvi v Kulturnem domu prejeli član Leon Šarc, Taj Ekart (do 14 let), Igor Teodor Herbstritt (do 13 let), Benjamin Bedrač (do 12 let), Tit Voranc Božič, Nik Bergant Smerajc, Timo Šimnovec (vsi do 11 let), Alen Pestotnik, Živa Andrić (oba do 10 let), Jaka Perne, Erik Tomažič in Gal Sedmak (vsi do 9 let).

Za konec je treba pripisati še, da smo člani društva pod streho spravili še eno redno letno sejo občnega zbora, na kateri smo podaljšali mandat lani izvoljenemu vodstvu s predsednikom kluba Boštjanom Ekartom na čelu. Potrdili smo poročila za minulo leto in sprejeli načrt dela za tekoče, ko se bomo vsi skupaj še naprej trudili, da bo podobno uspešno, kot so bila zadnja.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Goran Andrić

Oglejte si tudi