Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zmaga na težkem gostovanju

Članska nogometna ekipa je v tretjem kolu gostovala v Šmartnem pri istoimenski ekipi, ki je sicer novinka v ligi, a je sestavljena iz mladih, kakovostnih igralcev, ki so večinoma prišli iz druge ekipe Doba. Tudi zato je bilo končni izid pred tekmo težko napovedati, a vedelo se je, da bo tekma polna tempa, borbe in želje na obeh straneh.

V prvem polčasu smo gledali enakovredno igro, v kateri so bili domači nevarni iz prekinitev, a je mengeška obramba na čelu z vratarjem Lobodo delovala zanesljivo. V gostujoči ekipi je bilo zaznati nekaj pretiranega spoštovanja do nasprotnika, saj jim žoge nikakor ni uspelo umiriti in le redke žoge so prišle do veznih in napadalnih igralcev. Kljub temu bi lahko še v prvem polčasu povedli, a je domačega vratarja rešila prečka.
Trener Varga je ob polčasu umiril svoje fante, ki so se na zelenico vrnili sproščeni in začeli igrati svojo prepoznavno igro. Ustvarjali so si priložnost za priložnostjo, ki so ostale neizkoriščene vse do 69. minute, ko je domači obrambi ušel »turbo« Duščak in rutinirano poslal žogo pod rokamama vratarja v mrežo. Sledilo je nepopisno veselje. Do konca tekme so rumeno-črno stopili na žogo (imeli so igralca več – zaradi žalitve sodnika je bil izključen igralec Šmartna) in nadzorovali potek tekme. Bili so gospodarji igrišča in si ustvarili tudi nekaj priložnosti, eno je uspelo izkoristiti Revmi in postavil končni izid 2 : 0.
Ob koncu tekme je kapetan Anže Levec povedal: »Za nami je težka tekma s kakovostnim nasprotnikom, ki bo na svojem terenu težko še komu oddal točke. Začeli smo nekoliko nezbrano in pustili nasprotniku, da nam je vsilil svoj slog igre. Ko smo žogo spustili na tla, je tudi igra stekla. Zadeli bi lahko že prej, a smo bili ob zaključkih premalo zbrani. V drugem polčasu smo zaigrali tako, kot znamo, in pravočasno zadeli. Vesel sem prvenca Duščka, ki bo vsekakor paral mreže nasprotnikov v letošnji sezoni. Reven pa tako kot vedno – rutinirano, z lahkoto. Pohvalil bi rad vse fante, ki na treningih delamo stoodstotno, vzdušje je res fantastično, oblikovala se je, kot pravitrener Varga, »klapa« in ne nogometno moštvo. To se vidi tudi na igrišču in ob njem. Vsi, ki imamo čast obleči mengeški dres, damo vse od sebe in gremo, kot se reče, »na glavo«. Vesel in ponosen sem, da sem nosil kapetanski trak v takšni ekipi.«
V naslednjem krogu so rumeno-črni prosti, zopet pa bodo nastopili 23. septembra, ko bodo v Športnem parku Mengeš gostili ekipo Jezero Medvode.

Besedilo in foto: Boštjan Marinko

Začetna postava:
Šuštar Janez, Štruklec Luka, Omojuwa Omolade Ilemboye, Krpič Primož, Duščak Nejc, Reven Jure, Kunavar Martin, Arh Blaž, Levec Anže (K), Kmetič Anej, Loboda Luka (V). Rezervni igralci: Ahmetaj Clirim, Juras Urban, Obadić Jure, Marinko Luka, Potočnik Matevž.

Strelci Laby's Mengo 28:
0 : 1 Duščak Nejc (69')
0 : 2 Reven Jure (78').

Oglejte si tudi