Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Znova obilo priznanj za SSK Mengeš

Smučarski skakalci si že po tradiciji med božično-novoletnimi prazniki niso mogli privoščiti prav veliko oddiha. V Planici so namreč znova izpeljali člansko državno prvenstvo na (novi) Bloudkovi velikanki, ki so se ga udeležili tudi trije tekmovalci iz SSK Mengeš. Med njimi se je najbolje izkazal Anže Lanišek, ki je pristal na osmem mestu.

Nordijski kombinatorec Leon Šarc je s 33. mestom med skakalci v absolutni konkurenci le za malo zgrešil nastop v finalu, brez njega pa je po ponesrečenem skoku na žalost ostal tudi Matjaž Pungertar (46.). Šarc se je zatem udeležil še članskega državnega prvenstva v nordijski kombinaciji, na katerem si je priskakal in pritekel peto mesto, tik pred skokom v novo leto pa se je izkazal tudi Taj Ekart, ki je na tekmi za pokal Cockte na 66-metrski skakalnici v Žireh med dečki, starimi do 14 let, osvojil drugo mesto.

Za mlajše skakalce se prve tekme v zimskem delu olimpijske sezone 2017/18 začenjajo v dneh, ko berete te vrstice, s prvimi skoki na snegu pa so prav na dan samostojnosti opravili v Kisovcu na zasneženih napravah "pobratenega" skakalnega kluba Zagorje. Večina upov je tedaj prejela tudi nove Slatnarjeve smuči in lahko si predstavljate, kako zelo so bili veseli, ko so si jih prvič naprtali na rame in se z njimi odpravili proti vrhu zaletišča. Ponosno so jih razkazovali naokrog, zvečer pa verjetno zaspali v njihovi bližini.

Nove smuči so tudi neke vrste nagrada za zelo dobre predstave v poletni sezoni, ko so kar tekmovali med seboj, kdo bo zbral več uvrstitev na zmagovalni oder. Kako zelo uspešni so bili, je pokazala tudi slovesna podelitev nagrad za dosežene rezultate v pokalu Cockte, ki so jo prejšnji mesec pripravili na Viru pri Domžalah. Voditelj prireditve je namreč pogosto na oder klical imena skakalcev iz SSK Mengeš.

V slovenskem pokalu so največ točk zbrali Taj Ekart (do 14 let), Nik Bergant Smerajc (do 11 let) in Alen Pestotnik (do 10 let), druga mesta pa so ob kombinatorcu Leonu Šarcu (med člani) osvojili še Benjamin Bedrač (do 12 let), Tit Voranc Božič (do 11 let) in Jaka Perne (do 9 let). V pokalu gorenjske regije so se z zlatimi lovorikami ovenčali Igor Teodor Herbstritt (do 13 let), Benjamin Bedrač (do 12 let), Tit Voranc Božič (do 11 let), Alen Pestotnik (do 10 let) in Jaka Perne (do 9 let), srebrni kolajni sta si priskakala Nik Bergant Smerajc (do 11 let) in Živa Andrić (do 11 let), bronasto odličje pa je osvojil Timo Šimnovec (do 11 let).

Za konec bi se radi v klubu še iskreno zahvalili dosedanjim zvestim pokroviteljem ter seveda vsem Mengšanom in okoličanom, ki ste podprli »projekt« koledarja za letošnje leto. Ob tej priložnosti bi radi vse skupaj povabili na državno prvenstvo za cicibane in cicibanke (do 9 let), ki ga bomo v soboto, 10. februarja, pripravili v Zalokah pod Gobavico. To bo obenem memorialno tekmovanje v spomin na naše člane Blaža, Mateja, Sama in Jano, ki so nas pred skoraj natanko 20 leti zapustili v tragični prometni nesreči pri Naklem.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Goran Andrić

 

Oglejte si tudi