Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zaključek leta obarvan s hip hop nastopi v prazničnem duhu

Praznične decembrske dni so vse plesne skupine iz AIA – Mladinskega centra Mengeš preživljale pridno in aktivno. S svojimi plesnimi točkami so izvedle kar pet nastopov, obarvanih v božičnem duhu in z njimi razveseljevale otroke, ki so se veselili težko pričakovanih božično-novoletnih počitnic.
Najstarejše plesalke iz skupine BBX so nastopile na šolski dobrodelni prireditvi Sonce za vse. Skupaj s pevko Tejo Poljanšek so ob spremljavi Tinetove kitare zaplesale na skladbo You're the one that I want in tokrat gledalce v malo drugačnem plesnem stilu popeljale v svet muzikla Briljantina.

Na  Miklavževanju, 5. decembra, je mladinska plesna skupina Yes team za otroke, ki so nestrpno pričakovali Miklavža, pripravila muzikal Božična pesem in pričarala znano delo Charlesa Dickensa o zagrenjenem dedku, ki ga strašijo trije duhovi Božiča, ker želijo v njem ponovno obuditi božičnega duha.

16. decembra pa je Mengeš obiskal dedek Mraz na dogodku Naj bo Srečno, ki je potekal pred Gasilskim domom Mengeš. Preden je dobri mož s snežinkami prišel do mesta dogajanja, so tudi hip hop pionirji zaplesali ples snežink na živahno božično spremljavo Sie - Santa is coming for us.

V božičnem duhu pa je bil obarvan tudi skupni božični nastop vseh plesnih skupin AIA. Dogodek je potekal 21. decembra v Mladinskem centru. Na njem so se predstavile vse plesne skupine, od malčkov pa do srednješolcev, s točkami, ki so jih pridno natrenirali v prvi polovici šolskega leta. Z rekordno udeležbo gledalcev in bogatim plesnim programom, ki so ga pripravili hip-hoparji, je nastal pravi plesni spektakel.

Božično obarvane nastope smo zaključili v Gasilskem domu Topole. 22. decembra je skupina mladink ponovno pričarala muzikal Božično pesem, Božiček pa je vse razveselil z darilcem za pridno delo in pomoč pri razveseljevanju otrok.

Po zasluženih božično-novoletnih počitnicah bodo plesalci nadaljevali proti novim plesnim izzivom, ki jih bo pripeljalo leto 2018.

 

Besedilo: Sanja Tomšič

Oglejte si tudi