Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Zlati zbor OŠ Mengeš

Javni sklad RS za ljubiteljske dejavnosti je od 28. do 28. marca 2018 priredil že 26. revijo otroških in mladinskih pevskih zborov, ki ima tekmovalni značaj. Prireditev je bienalna in poteka od leta 1968, zato letos obeležujejo 50 let od prve revije. V treh dneh se je na odru Delavskega doma v Zagorju zvrstilo 52 zborov oziroma 2000 mladih pevcev, zapeli pa so 150 skladb izpod peres 57 slovenskih in 30 tujih skladateljev.
Tekmovanja se je udeležil tudi Mladinski pevski zbor OŠ Mengešpod vodstvom Nataše Banko, ki je šest člansko žirijo, v sestavi priznanih zborovodij,  s svojo interpretacijo prepričal za Zlato plaketo.

Bienalno tekmovanje Zagorje ob Savi ni le pregled dosežkov najboljših otroških in mladinskih zborov Slovenije, je tudi pomemben pokazatelj kakovosti mladih generacij pevcev, ki bodo nekoč prepevali v odraslih pevskih zborih in zastopali Slovenijo na mnogih priznanih mednarodnih tekmovanjih. Večkrat poudarjamo, da je zborovstvo tista dejavnost, s katero se Slovenci v svetu s ponosom predstavljamo in smo prav zaradi nje še posebej prepoznavni.


Besedilo in foto: Nataša Banko

Oglejte si tudi